![]() |
|
![]() |
#541 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acerler çok şirinler gerçekten. ![]() ![]() Brugmansia'nın altına ne diksem diye araştırıyorum kaç gündür... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz renkli yapraklı bitkileri en çok seviyorsunuz anlaşılan sevgili nurcanaybay. ![]() Fikirleriniz için de çok teşekkürler. ![]() ![]() Mavi yasemin de çok güzelmiş bu durumda. En iyisi kesin istediklerimi bir alıp geriye kalan yere bir bakmak olacak. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
|
Geçen haftadan beri yazamadım. Buyrun gelişmeler: ![]() Balkonda ikili koltuğu uzun duvarın önüne çektim, boş saksıları da olası yerlerine yerleştirip geriye kalan alana baktım. Gördüm ki yer var, bir adet de tekli koltuk aldım. ![]() ![]() ![]() Normalde askılı saksıları hazır almaktansa saksıyı alıp kendim fideleri dikmeyi tercih ederim. Ama bu renk kombinasyonuna bayıldım! Aynı renkleri tekli fidelerin arasında da bulamayınca geriye başka seçenek kalmadı, aramıza katıldı. ![]() Calibrachoa: ![]() Şu renklerin uyumuna bakar mısınız? ![]() ![]() Bu balkonda da sanırım duvara delik açamam ama şansıma tepede demir bir yapı var. Bu sayede istediğimi asma şansım olacak. Askılı saksılardan başka, fenerler de asmak istiyorum. Zincir, kanca gibi düzenekler bulmam lazım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de henüz alamadım Gilan. Aslında iki kök alıp,ikisini bir saksıya dikmek istiyorum. Beyaz-pembe, beyaz mor veya sarı-pembe gibi. Bayındır'a da gidemedim zaten. Bulunduğum çevredeki çiçekçilerde tek tük rastlıyorum begonvile, ancak formlarını beğenmiyorum, bir de iki kök düşündüğüm için benzer formlu olmalarını istiyorum. Alacalı yapraklı bitkileri severim, ancak begonvilde ben çok göz yorucu buldum, begonvil çiçeklerinin güzelliği, alacalı yaprakların bir-iki numara gerisinde kalmış bence. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Burda mevsimlikler çoğunlukla 6'lı olarak satılıyor, tekli olarak çok daha az rastlıyorum. Bahçesi olanlar için çok iyi çünkü 6'lısının fiyatı teklinin en fazla iki katı kadar. Ama ufak bir balkonu olanların işi zor. ![]() ![]() Bodur cosmosları da karışık renkli bulabildim. Örnek saksı aranjmanlarına çok yakıştıklarını gördüğümden beri aklımda vardı. Umarım ben de uygun bir düzende kullanabilirim. ![]() Boyları alıştığımız cosmoslara göre oldukça bodur. Tohum verirlerse toplayacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Bu iki calibrachoa'nın beraber kullanımını da yine bir serada örnek düzenlemiş saksıda beğenmiştim. Bulunca kaçırmadım. ![]() ![]() ![]() ![]() 2 adet de bacopa. Özellikle beyaz bacopa sardunyalar ile çok yakışıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Havalar 2 haftadır çok sıcak gidiyor, her gün 25'in üzerinde, iki gündür ise 30'u gördü. Balkon da tam güneye dönük olunca sıcak ve güneş bir arada. Bitkiler sıcağı görünce inanılmaz hızlı büyüyor. Hepsi de minik minik saksılarda oldukları için her gün de su istiyorlar. Bir gün sulamasam akşam geldiğimde yerlere yatmış buluyorum. Bu şekilde nemesia, nane ve hercailer ölümden döndü. Bazı bitkilerde de güneş yanıkları oldu. Yavaş yavaş kendilerini toparlıyorlar... Heuchera: ![]() Minik acerler: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
Nemesia beni şimdiden acayip mutlu etti. Devamlı bol bol çiçek veriyor. İlk hali burada: http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-10.16.31.jpg Kısa sürede büyüyüp serpildi. Yaz boyu bol çiçekli devam ederse favori çiçeklerimden biri olacak. Çiçeklerinin rengi yavaş yavaş değiştiği için üzerinde iki farklı tonda mor birarada oluyor. Bulabilirsem sarısını ve pembesini de almayı düşünüyorum. ![]() Hercailer sıcağı hiç sevmiyorlar. Hemen boyları uzadı, çiçekleri küçüldü ve seyrekleşti: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Balkonda henüz domatesler ve biber hariç hiçbir şey yerine dikilmiş değil. O yüzden de ortalık doldu. ![]() ![]() İki resim arasında tam 1 hafta var. Askılı calibrachoa saksısındaki, brugmansiadaki ve sol tarafta domateslerdeki büyüme inanılmaz... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada fotoğraftan fark etmiş olabilirsiniz, yerim olduğunu fark edince uzun saksıları da ikiden dörde çıkardım. ![]() Sebze bahçemiz de genişliyor. ![]() Kabak fidesi hemencecik büyümeye çok hevesli. ![]() İş yerinde hemen arkamda oturan iki arkadaşımla bol bol bahçe muhabbeti yapıyoruz. İkisi de yakın zamanda bahçeli ev almışlar. Bahçe konusunda henüz çok tecrübeleri yok ama çok hevesliler. Özellikle birisi bizim gibi tam bir bitki delisi oldu çıktı. ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu arkadaşıma balkona belki bir de patlıcan fidesi alabileceğimden bahsetmiştim ki bana tohumdan yetiştirdiği fidelerden getirmiş. Yerim olmadığını biliyor ama eğer birisi yaşamazsa diye iki tane koymuş. Eğer ikisi de yaşarsa birini geri götüreceğim, bahçesine dikecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada ben de pembe mi mor mu ikilemi yaşarken ikisini birden aynı saksıya diksem diye düşünmüştüm, yalnız değilmişim. ![]() Bu arada eğer beyaz-pembe bir arada istiyorsanız, kristal begonvil sorunu tek kökte çözebilir. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan, bizi delirtmeye devam et lütfen ![]() Bunlar ne ya, Calibrachoaları, Bacopaları, cüce cosmosları görünce aklım gitti. O nemesia bu kadar kısa sürede nasıl gelişmiş öyle. Bir de, yanlış hatırlamıyorsam balkondaki ikili koltuk önceden vardı, aynısının teklisini bulmayı nasıl başardın, helâl sana ![]() Ama acerlere ve heucheralara üzüldüm, bir an önce gerçek yuvalarına kavuşurlar inşallah. Bu mevsimde 30 derecelerde dolaşıyorsa sıcaklık, Temmuz Ağustos gibi nasıl olur acaba ![]() Balkona bir gölge şemsiyesi mi alsan acep? Sen yazmışsın ama ben pekiştireyim, cüce cosmosların ve alabilirsen calibrachoların tohumunu lütfen al, lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili gilan maşallah herzamanki gibi yine özendirmeye başladın, harikasın... Hercaileri senden gördüm uyguladım, süsenleri senden gördüm uyguladım... Şimdi de Calibrachoa, Bacopa, cüce cosmos (Hoş cosmos tohumu almış ve ekmiş idim ama çıkmadılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Hepsinin adı Türkiye'de de aynı kullanılıyor sevgili YeniGine. - Calibrachoa'ya ya kalibroça ya da küçük çiçekli petunya diyorlar. Aslında petunya değil ama gerçekten de küçük çiçekli bir petunyaya benziyor. ![]() - Bacopa'nın okunuşu bakopa. Ankara'da seralarda yaygın olarak bulunuyordu, İstanbul'da haydi haydi vardır. - Cosmos'un okunuşu kozmos. Bunun bitkisi çok yaygın değil, genelde tohumu satılıyor, o da 1,5 metreye kadar uzayan cinsi oluyor. Bence hem uzun boylusundan hem de bodurundan aslanağzı fidesi alın ya da tohumunu edinin sevgili YeniGine. Eminim çok memnun kalacaksınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Acerlerle heucheraların durumu çok kötü değil, ben yanık yapraklarını çektiğim için öyle görünmüşler. Alışıyorlar yavaş yavaş güneşe. ![]() İkili koltuğu geçen sene bir yapı market zincirinden almıştım. Peynir ekmek gibi sattıkları en ucuz modeliydi. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada sıcak havanın güzellikleri: Kabak fidem tomurcuk vermiş bile. ![]() ![]() Kökleri plastik bardağın duvarlarına dayanmış, bu haftasonun kesin dikmem gerek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Sayın gilan, Yeni düzenlemeleriniz çok güzel görünüyor.Kısa sürede balkonunuzu yine eskiden olduğu gibi harika aranjmanlarla süsleyeceğinizden şüphem yok,kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Valla hiç belli olmaz, gelir miyim gelirim yani ![]() Alıntı:
![]() Ben Huşera diyorum ama, Hekera diyenler de var, doğrusu hangisi? |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
|
Heuchera hakkaten çok zor bir kelime, tahmin etmek imkansız. ![]() Tek takılan da biz değiliz demek ki. Buyrun: ![]() https://www.youtube.com/watch?v=k7sHRCScI-Y |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, Yine hayran bırakacak bir balkon geliyor sanırım. Seçimler, renk ahenkleri harika! Tohumları almayı başarırsan ben de talip olabilirim canım. Kabakla yakında mücver mi yaparsın, kabak yemeği mi bilemedim. ![]() Büyük bir merakla paylaşımlarının devamını bekliyorum. Sevgi ve selam ile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler loveforlife. ![]() Tohum alabilirsem seve seve paylaşırım. ![]() Şimdilik balkon büyük bir kaos içinde aslında. ![]() ![]() Kabakla ilk hedefim kabak kızartması yapmak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada calibrachoadan tohum almak konusunda sanırım umut yok. ![]() O kadar çiçek açıyorlar neden hiç tohum yok diye bir araştırayım dedim, baktım ki calibrachoa çelikle üretiliyormuş. Dondan korunursa çok yıllık olarak kullanılabilir, ya da yaz sonunda çelikle gelecek sene için üretilebilir deniyor. Piyasada da hiç tohum satışı yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Calibrachoa'nın bu rengini çok seviyorum ve bende bu sene bu renk yok, o yüzden senden izleyeceğim. ![]() ![]() Heuchera nasıl okunuyor diye bana sorsalar Hükera derim sanırım. ![]() Olsun, Hükera hem daha kolay, hem de bayağı yakın. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu kadar deli açan, bu kadar zahmetsiz bir bitki bir o kadar da göz alıcı. Tüm bahçelere balkonlara çok yakışır bence de. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Moderatör
|
Latince okunuş kuralları - Vikipedi bu linkteki yazılanlara göre hökera diye okumamız lazım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|