View Single Post
Eski 01-05-2013, 17:15   #397
feyziuslu
Ağaç Dostu

feyziuslu's Avatar

Giriş Tarihi: 16-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevimb Mesajı Göster
selamün aleyküm. zambaklarım hiç iyi durumda değil yardım istiyorum lütfenn.. Ne yapmam gerekiyor bu durumda. İmdat çığlığı atcaklar yakında Eklenti 397506
Aleyküm selam öncelikle...Sayın sevimb;bu konuda en gerçekçi tesbitleri Balıkesir-Gönen'de Lilium Candidum üretimi yapan Sayın Lilium yapacaktır muhtemelen.Ben amatör biri olarak,sizin bu zambakların kurtulmalarını pek mümkün görmüyorum.Hastalıktan ziyade toprağında ve bakımında sorun olduğunu düşünüyorum.Bu konuda Ağaçlar.net'ten yapacağınız araştırma ve (http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogr..._familyasi.pdf) linkinden indireceğiniz döküman işinize yarayabilir.Yıllardır köydeki evimizin bahçe duvarı kenarında lilium Candiium öbekleri yetişir.Yaptığımız tek bakım,mayıs ayı sonlarına doğru gidip çiçeklerini toplamaktan ibarettir.Bilinçli bir bakım yapabilsek nasıl olacaklar kimbilir.Aşağıya o öbeklerden birinin 10 nisan günü çektiğim bir fotoğrafını ekledim.Şu sıralar çiçeklerini açmaya iyice yaklaştılar. Siz de bu yaz bulacağınız yeni zambak soğanlarıyla iyi bir saksı veya bahçe toprağına dikersiniz ve umarım amacınıza ulaşırsınız.

Eklenen Resimler

Düzenleyen feyziuslu : 01-05-2013 saat 18:58
feyziuslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön