|
Merhaba ben yeni uye Engin KIZILTAN, sizin bu projeyo okadar begendim ki uye oldum. Iran da oturuyorum, burada sofraya taze yesilligi ( nane, sogan, roka,...) yikayip koyar ham yerler salataya da katarlar, dolayisiyla cok alicisi var. Sansima taze sogani temizlemeden kokuyle satiyorlar, siz bu is vakit aldigi ve pahali oldugunu yazmisdiniz. Bu arada uzakdogu sitelerinde akilli saksida kavun ve karpuz uretenleri gordum 60 gunde bir 2 adet turfanda kavun iyi para der burada bunu denemek icin akilli saksi yapiyorum. ekeip hergun fotograflayacagim, bir aya kadar hepsini siteye yuklerim. besin icin Sn. CIGSAR ile gorusdum oradan alacagim. Ekili 1 m2 perlit alanindan 20-25 gunde kac kilo taze yesil sogan alabildiniz? Bu fizibilitem icin onemli. Burada bir dezavantaj var, hava cok sicak isitma degil sogutma sorun, bunun icin tavukcularin kullandigi evaporatif sogutucu yapacagim, yappip calistirinca cizim ve fotograflarini yuklerim. Calismalarinizda basarilarin devamini dilerim, saygilarimla
|