View Single Post
Eski 10-04-2013, 22:31   #2540
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Cezayir menekşesi konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Daha önce bende çiçek olarak diktim ki çiçek zaten. Şimdi yabancı ot mücadelesi yapıyorum sanki
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sevgili Kaptanzst, aynı durumu yaşadım ben de

Şimdi sökmeye yetişemiyorum, öyle hızlı ilerliyor ki.

Aman diyeyim Sdurul um, dikkat et.
Sayın KAPTANzst, Sevgili cemo, uyarılarınız için teşekkürler. Fakat böylesine üzmeden büyüyen, gelişen ve hemen açan bitkilere hayranım ben. Çünkü bir türlü büyümeyen, sevgi ilgi ve her türlü bakıma rağmen açmayan ve hatta çabucak terk-i diyar eden bitkilerden yoruldum artık ben.

Varsın Cezayir menekşesi her yeri kaplasın. Toprağa değdiği yerlerden öyle güçlü kökler çıkarıyor ki biraz da sınırlarda yer alan bir metre kadar genişlikteki taş duvarlara diksem mi diye, ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Zaten bahçede eşim tarafından adım işgâlciye çıktı. Değsin bari.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s-bilge Mesajı Göster
cezayir menekşesi toprağın altından kök atarak ilerliyor ve hiç beklemediğiniz bir yerden çıkıyor. ama yabani ot gibi değil bence. kolayca sökülüyor istemezseniz. budanarak isterseniz öbek öbek, isterseniz sarmaşık gibi kullanılabiliyor. çok hoş mor çiçekleri var. kanaatkar bir bitki, yaz kış yeşil. ben çok seviyorum, haksızlık etmeyin cezayir menekşelerine.
Aynı fikirdeyim ve bu bitkiyi ben de seviyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprak5552 Mesajı Göster
Size bir önerim olacaktı Naşi armudu (Japon armudu) yetiştirmenizi tavsiye ederim.Erkenden bol meyveye yatıyor.Size ve eşinize kolaylıklar diliyorum.Bu arada karadenizden istediğinz bir şey varsa yardımcı olurum.Iyı çalışmalar.
Naşi armudu iyiymiş ama bahçede yer kalmadı ki.

Çok teşekkür ederim toprak5552 kardeşim. Düşünmeniz bile yeterli, Karadeniz'in bütün bitkilerini göndermiş kadar oldunuz, tekrar teşekkürler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön