View Single Post
Eski 24-03-2013, 17:51   #18
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan Mesajı Göster
gittim. bir tür egzama gibi şeyler söylediler. zaten doktorların önerisi piyasadaki kepeğe karşı olan şampuanlar oldu. konu cilt olunca kepek varsa egzama, dökülme varsa genetik deyip gönderiyorlar. pek tatmin edici değiller. zaten bu tür sorunlar hep sentetik ürünler sonucu oluşuyor. önceden yoktu böyle bir problem.
Hayret, o halde başka bir cildiye uzmanından fikir alın olmazsa. Eczanelerde doktorun yönlendirmesiyle satılan çeşitli kepek, egzama ürünleri oluyor, K ile başlayan minik bir şişede olan birşey vardı mesela, Konazol gibi birşey. Ancak hemen hatırlatayım: Ben "Bunu kullanın, çözüme ulaşın" demiyorum. Dökülme ayrı, kepek ayrı, egzama ayrı - bunları piyasadaki şampuanlarla önlemek pek mümkün değil - bilhassa egzama ayrı bir konu.

Egzama gibi bir sorunu olmayan birisi zeytinyağlı, defneyağlı vb doğal sabunları kullanır daha memnun kalabilir şampuana kıyasla. Ancak sıraladığımız şikayetleri doğal sabunla gidermeye çalışmadan önce bir cilt uzmanından fikir almak daha mantıklı. Zaten belki de onun vereceği ilaç türü ürünler kullanıldıktan sonra, gene onun önerdiği doğal sabunlar kullanılabilir. İkinci bir doktordan fikir alın isterseniz. Gene de siz bilirsiniz.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön