View Single Post
Eski 19-03-2013, 17:02   #1659
Hülyab
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Sayın Hülyab, kamkatınız için gerekli saksı harcı ve gübreleme konularında birşey diyemem ancak genel itibarla turunçgiller dona karşı hassas, çok aşırı soğuktan korumak gerekli. Dolayısıyla Ankara şartlarını düşünürsek (her ne kadar bu kış çok kar ve soğuk olmasa da) içeri almanız yerinde olmuş bence - uzman değilim ama şahsi fikrim bu. Ancak turunçgillerin yer değişikliğinden kolay etkilendiğini de yazıyor forumda. Turunçgillerle ilgili temel özet bilgi için buradaki ilk mesajda bilgi verilmiş:

http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/1295.htm

Ayrıca bu Kamkat başlığının ilk mesajlarında da ve aralarda kamkatın ev içinde yetiştirilebileceğinden bahsediyor, çok kısa göz attım. Siz de okumuşsunuzdur.

Sanırım Sn sadedecegecen ile sizin yetiştirme koşullarınız farklı olacaktır, bulunduğunuz şehirler açısından (sıcaklık ve nemi göz önüne alırsak).

Bitkiler kışın daha pasif konumda, bahar ve yazla onlar da çalışmaya başlıyor Örneğin limon için bana saksı ve toprak değişimi için bahar öncesi tavsiye edilmişti. Artık havalar ısınmaya başlıyor ama belki çok çok geç kalmamışsınızdır toprağını değiştirmek için. Ancak altını çizeyim ben uzman değilim. Gene de yanlış yönlendirmek istemem
zaten artık satın aldığım yere gidip bir sormayı planlıyorum burda net bilgi sahibi olan kimse yanıt vermedi bana birde dediğiniz yerede bakayım bakalım belki orda işime yarayan bilgiler vardır.

Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön