Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen
Degerli dostum cevizin lezzeti hava,su,toprak yapısı cevizin lezzetini belirliyor.Çanakkalede ki chadler cevizi ile kırşehirde ki ve ithal chandlerin lezzetleri hiç birbirlerinin aynı lezzeti vermiyor.Karasal iklimde yetişen cevizler en lezzetli ceviz oluyor.
|
aynen katılıyorum aynı karadeniz palamudu ile akdeniz palamudu gibi olur yiyenler bilir..
ılık sudaki balık gövdesinde yağ tutma zorunluluğu hissetmiyor ama soğuk suda yaşayan balık yaşamını idame edebilmek için gövdesinde yağ tutmak zorunda kalıyor buda lezzetine lezzet katıyor..
norveç uskumrularını hatırlayın kuzey denizinde avlanan omega3 yağı en yüksek balıklardandır.
işin sırrı iklim..