Sirke ile şarap arasındaki fark , biri olurken hava ile teması bol.Diğerinin hava ile teması yok.
Kabın ağzı açık hatta mümkün olduğu kadar hava ile temas edecek yüzey geniş olursa ( sineklerden korumak için tülbent konusu ihmal edilmeden )
Sirke olur.
Hava almasını önlerseniz şarabınız olur.
keskin olması da içine kattığınız su miktarı ile alakalıdır.
Her elma veya her üzüm aynı kalitede sirke veya şarap vermez.
Tercih çok tatlı elmadan yapılmasıdır.
Ben Elmanın içerisine hiçbir katkı maddesi koymadan yapıyorum . ( bu sene yaptım hala kullanıyorum)
Benim kendi bahçemizdeki yere düşmüş biraz ezilmiş. Hafif karamış elmalarımdan mükemmel sirke oluyor.
Bu arada yukarıda bahsettiğim gibi 10 kiloluk bir bidonda da hava almasını önleyip harika bir şarap elde ettim .
|