View Single Post
Eski 14-02-2013, 16:21   #2
ankstel
Ağaç Dostu

ankstel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ben derim ki önceliği bir gece konaklamalı Eskişehir gezisine verelim.

Eskişehir'li arkadaşlar bize bu konuda fikir açısından biraz yardım etseler hoşumuza gider.

Güler hanımın fikri üzerine bir Eskişehir araştırıp tur programı hazırladım görüşlerinize sunuyorum

Sabah 07.15 mecdiyeköy kalkış, Kartal Yemek Center, İzmit Asya Otel Karşısı'ndan hareketle Eskişehir'e hareket ediyoruz ve Eskişehir- İstanbul 330 km 4,5 saatlik bir yolculuk sonrasında Eskişehir'e varıyoruz.

Öğle yemeğimizi belirlenen bir yerde yemeğe gidiyoruz.

Yemek sonrası Sazova Bilim ve kültür parkı ile gezimize başlıyoruz. Korsan gemisi ve yepyeni çehresi ile bizleri karşılayan Eskişehir'de Sazova Bilim ve Kültür parkı gezilerimiz sonrası yeni opera binası, havacılık müzesi, devrim arabası gezilerimizi takiben Şahin tepesine hareket ediyoruz.

Buradaki Şelale parkta mükemmel şehir manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumladıktan sonra Anadolu Üniversitesi yerleşkesini panoramik olarak aracımızdan görüyoruz. Devamında Haller Gençlik Merkezi ni gezerek otelimize yerleşiyoruz..

Otelimizde alınan sabah kahvaltısının ardından günümüze Cumhuriyet Tarihi müzesi gezimizle başlıyoruz. Müze gezimiz sonrası 19.yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinden Odun pazarı' na geliyoruz.

Eskişehir Odun pazarı kent yapıları müzesinde hizmete giren Türkiye'nin ilk cam sanatları müzesi olan Çağdaş Cam Sanatları müzesindeki eserleri gördükten sonra Eskişehir'in simgesi haline gelmiş Lületaşı müzesini geziyoruz.
Lületaşı, gümüş işlemeciliği geleneksel ve yöresel el sanatlarının üretildiği Atlıhan el sanatları çarşısında vereceğimiz serbest zaman sonrasında Koca Müftü Sokak, Arif Bey Sokağı gezilerimizi takiben öğle yemeğimizi belirlenen bir yerde yemeğe gidiyoruz.

Sonrasında yepyeni çehresi ile bizleri karşılayan Eskişehir'in kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kent Park a geliyoruz. Kent Park' ta bize Akdeniz sahillerini anımsatan plajları, havuzları görüyoruz.

Fotoğraf karelerimizi aldıktan sonra Venedik kanallarını anımsatan Porsuk nehrinde yapacağımız keyifli tekne turu sonrasında çarşıda serbest zaman veriyoruz.

Serbest zaman sonrası İstanbul' a hareket ederek bir başka AGAÇLAR NET organizasyonunda buluşmak dileğiyle siz değerli dostlarımızı almış olduğumuz noktalarda veda ediyoruz.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 5.jpg (17.5 KB, 373 views)
ankstel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön