View Single Post
Eski 23-01-2013, 10:24   #88
EksiSonsuz
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-01-2013
Sayın yalandünya59, ben bursa da önlisans programı olarak seracılık ve süs bitkleri yetiştiriciliği okudum.Ardından şimdi de Ziraat Fakültesi Bitki koruma 4. sınıf öğrencisiyim. Yanlız bu eğitimi almış veya alıyor olmam hiçbir zaman sizden daha tecrübeli olduğum anlamına gelmez. Çünkü teori ile uygulama alanı her zaman farklı olmakta. Okulda almış olduğumuz eğitimler bazen uygulama alanları ile bağdaşmamakta. Okulumun da sonuna gelirken ve aileminde beim adıma hadi oğlum okul bitiyo neler yapacaksın dediğinde bende yıllardır aklımda olan sera kurmayı düşünüyorum. Diğer yandan yıllardır topraklı tarım yapıyoruz. Çeltik,ayçiçek,buğday,karpuz,kavun,domates,fasulye vb. sizinde bildiğiniz üzere trakya çiftçisi yıllardır sabit fikirler doğrultusunda sürekli standart ürün ve yetiştirme şekli kullanmakta. Üniversitenin de sonuna yaklaşırken Uzunköprü de farkındalık yaratarak çiftçileri ezberin dışına çıkarmak istiyorum. Babamında sürekli bana sera hakkında bilgi sormasıyla ben de uygulama alanında sizlerin daha bilgili olduğunuzu düşünerek yardım almak istiyorum. Yanlız ****** topraksız tarım hakkında bilgim sadece resimlerden gördüğüm kadarıyla sınırlı.Yani topraksız tarım da da bilgim sadece ana hatlardan ibaret.

Kısacası okulun bitmesine az zaman kalmasından mıdır bilmiyorum ama bir heyecan ve telaş aldı beni. Memleketim ile ilgili birşeyler yapmak istiyorum ve yeni nesilin neler başarabileceğini göstermek istiyorum.

EksiSonsuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön