agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2013, 10:24   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-01-2013
Şehir: Edirne
Mesajlar: 4
Sayın yalandünya59, ben bursa da önlisans programı olarak seracılık ve süs bitkleri yetiştiriciliği okudum.Ardından şimdi de Ziraat Fakültesi Bitki koruma 4. sınıf öğrencisiyim. Yanlız bu eğitimi almış veya alıyor olmam hiçbir zaman sizden daha tecrübeli olduğum anlamına gelmez. Çünkü teori ile uygulama alanı her zaman farklı olmakta. Okulda almış olduğumuz eğitimler bazen uygulama alanları ile bağdaşmamakta. Okulumun da sonuna gelirken ve aileminde beim adıma hadi oğlum okul bitiyo neler yapacaksın dediğinde bende yıllardır aklımda olan sera kurmayı düşünüyorum. Diğer yandan yıllardır topraklı tarım yapıyoruz. Çeltik,ayçiçek,buğday,karpuz,kavun,domates,fasulye vb. sizinde bildiğiniz üzere trakya çiftçisi yıllardır sabit fikirler doğrultusunda sürekli standart ürün ve yetiştirme şekli kullanmakta. Üniversitenin de sonuna yaklaşırken Uzunköprü de farkındalık yaratarak çiftçileri ezberin dışına çıkarmak istiyorum. Babamında sürekli bana sera hakkında bilgi sormasıyla ben de uygulama alanında sizlerin daha bilgili olduğunuzu düşünerek yardım almak istiyorum. Yanlız ****** topraksız tarım hakkında bilgim sadece resimlerden gördüğüm kadarıyla sınırlı.Yani topraksız tarım da da bilgim sadece ana hatlardan ibaret.

Kısacası okulun bitmesine az zaman kalmasından mıdır bilmiyorum ama bir heyecan ve telaş aldı beni. Memleketim ile ilgili birşeyler yapmak istiyorum ve yeni nesilin neler başarabileceğini göstermek istiyorum.

EksiSonsuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025