View Single Post
Eski 22-01-2013, 08:54   #1325
Safranlı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Selamlar,
Bir işe koyulmadan mutlaka işin bilimsel arka planını araştırmaya çalışırım. Enzim için beni şaşırtan hakkında yapılmış herhangi bir bilimsel çalışma olmamasıydı.

Okuduğum birkaç tane görüşün özeti: Üretilen bu enzimlerin temizlik ve koku önleme için sirkeye benzer şekilde kullanılabileceği (yememek gerekiyor) ama bitkilerin ve toprağın yapısına etkisi konusunda mucize beklenmemesi gerektiği şeklinde.

Hatta asidik yapısı ve içinde patojen üreme olasılığı nedeniyle bilinçsiz kullanımının bitkilere zarar verme olasılığı da yüksek gibi görünüyor.

Sayın Dogasever ve MeyveliTepe de bilimsel referans bulamadıklarından söz etmiş önceki mesajlarında.

Sonuç olarak, ben çok fazla ikna olmadım bu enzim konusunda. Kompost ve EM konularına yoğunlaşmayı düşünüyorum şimdilik.

Mucize Temizleyici - Enzim (İçilebilir Enzim ve Gübre Enzimi)

Vinny's Reflections: Questions About "Garbage Enzymes" and "Farmer's EM" vs. EM Probiotic Microbial Products

Responses: How effective are Garbage Enzymes? | EcoWalktheTalk
dogal dönüşüm ve kazanım adına ne yapılsa azdır
insanımız kendi imkanları ve alışkanlıkları itibariyle farklı bir yol bulabilirler
balkonunda veya genişçe arazideki çalışmalar mutlaka farklı olacaktır
yerel kültürlerde de benzer mantıkta uygulamalar oluyor
açık olan şu ki;
enzim mutlaka fayda sağlıyor
sade vadandaş için bilimsel olarak çalışma sistemini çözmek gerekmiyor
elinizde artıklar ve çöpler bir sürece giriyor ve sonunda çok faydalı neticeler alınıyor
hiç bir verim artışı dahi olamasa çöplerimizin dönüşmüş olması fazlasıyla mutlu edici neticedir
kullandığınız enzim akar suların dahi temizliğine yardımcı oluyor
çöp sorunu kalmadıgı gibi çöpten altın niteliğinde besin maddesi elde ediyorsunuz
tertemiz verimli ve sürdürülebilir sistemi oturtmuş oluyoruz
dostlarım enzim uygulanan bitkiler mutlak ve mutlak fark oluştururlar
topragınızda bayram eder
çevremizin topragımızın ve suyumuzunda daha temiz kalamasını sağlar
bence siz yinede enzimden vazgeçmeyiniz
çünkü bende em yi ve kompostuda kullanıyorum
ama enzim çok pratik....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön