Projenin gidişatı ile ilgili bir kaç fotograf paylaşmak istiyorum...
Cihaz daha geliştirme aşamasında olduğu için minik bir deney kartı oluşturdum kendime...Genel olarak bütün ölçüm işlemlerini (ec ve ph )
bu kart ile denemeler yapıp asıl proje için somut ilerlemeler kaydetmeye çalışıyorum...
Genel manada yazılım testi lcd konfirikasyonu vs. tüm işlemleri şuan için geliştirme aşamasındayım...sensörler ile ilgili ölçümlerin yapıldığı yazılımın geliştirmesi bittikten sonra asıl kontrol kartının tasarımıda yavaş yavaş şekillenmiş olacak...
Şuna kadar çalışmam dolayısı ile evde kaldığım vakitlerde deney kartının çizimlerini bitirip bu gün itibari ile ec ölçümünde net sonuçlar elde etmeye başladım...Resimlerden anlaşıldığı üzere ölçüm kısmında da ufak tefek sıkıntılar var..Ama onlarında çözümlemelerini bitirmek üzereyim.. 2.2 ec yi 2.1 ec ölçüyor...
Bunların dışında önümüzde ki günlerde ph sensörü de geldiğinde ph ölçme kısmınıda bitirp ufaktan ufaktan ürünü ayaklandıracağız...
fotografları eşimin telefonundan çetkiğim için çözünürlük biraz kötü...İlerleyen günlerde yine daha net fotolar paylaşacağım...
iyi çalışmalar..
|