Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozon
Sayın Serpent:
Konunun dışına çıkarak tartışmak istemiyorum. Forum yöneticisi yazıları ya yeni bir başlığa taşıyabilir, ya da konuyu kapatabilir diye.
Ancak, şu kadarını yazmalıyım. "Çıkar" ikiye ayrılır. Birincisi "maddi", ikincisi "manevi" çıkardır. İkisinin birbirine eklemlenmesiyle de, çok daha iğrençleri yaratılabilir.
GDO tekniğinin, bir "piyasa kapatma" hamlesi olduğunu, diğer her özelliğin öneminin daha sonra geldiğini bilmemiz gerekir. Bilemiyorsak, şu ya da bu şekilde, çıkara alet olmaktan kurtulamayız. Yani bu işin aslı "kocaman bir çıkar". Bu durumda da, bizim nerede durduğumuz önemlidir.
Selamlar.
|
Sayın bozon,
Konunun dışına çıkmamamakta tabii ki yarar var. Görüşlerinizi maddi delillere dayanarak yazmanız daha iyi olurdu. Önce çıkardan bahsedip - ki bunu okuyanın aklına gelecek ilk şey maddi çıkar olur - sonra da verilen yanıt için durumu tevil etmeye çalışacaksınız. Hoş bir durum değil.
Manevi bir çıkarım elbette var. Merak ediyorsanız söyleyeyim: Ben yoksulların da temiz ve bol gıdalardan yararlanmasını istiyorum. Afrika’da insanların A vitamini eksikliği çekmesini istemiyorum. Hiç bir patent hakkı gözetilmeden Afrika’daki insanların kullanımına sunulmuş Altın Pirinç tarımının sözde çevreciler tarafından engellenmesini istemiyorum. Çünkü o yoksul insanların da müreffeh yaşama imkanına kavuşması beni mutlu ediyor.
Saygılarımla..