View Single Post
Eski 30-12-2012, 21:30   #100
Halil Balaban
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sevgili Nurcanaybay,
Çok teşekkür ederim. Müsterih olun, bir olumsuzluk olmıycak. Mesajınız oldukça açıklayıcı. Ben ihtiyacım olan bilgiyi aldım. Şimdi kurcalamıycam, bahara kadar rahat etsinler. İnanın bende sukulentlerin toprağını değiştirebilirim diyordum. Bildiğimden değil de, onlar çelik oldukları için, kökçükler yaptılarsa bile. Henüz çok miniciklerdir. Gövdeye çok yakın, hemen bitişik gibidirler. Dolayısıyla etrafı değiştirilebilir. Böylece kökler gelişirken uzanacakları rahat bir ortam bulurlar diye düşündüğüm için. Sizin verdiğiniz bilgi ile düşüncemi doğru olduğuna inandım. Sulamayı kestim. Gübre konusunu da, baharda kullanmam gerektiğini birkaç mesaj yukarıda okudum. Yani bu konuyu okumam benim için çok faydalı oldu. Sizden ve diğer arkadaşlardan çok şey öğrendim. Öğrendiğim birde kışın içeri alınmaması konusu var. Dışarı bırakırım derken, 10 C dan daha soğuk istemediklerini öğrendim. Onuda bir mini sera ile aşıcam. Yapacağım serayı, naylonla hem içerden, hem dışardan, iki kat kaplayarak çok soğuğun önüne geçebilirim. Böylece umarım bahara kadar hepsini korurum. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
Halil Balaban

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön