![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sevgili Nurcanaybay, Çok teşekkür ederim. Müsterih olun, bir olumsuzluk olmıycak. Mesajınız oldukça açıklayıcı. Ben ihtiyacım olan bilgiyi aldım. Şimdi kurcalamıycam, bahara kadar rahat etsinler. İnanın bende sukulentlerin toprağını değiştirebilirim diyordum. Bildiğimden değil de, onlar çelik oldukları için, kökçükler yaptılarsa bile. Henüz çok miniciklerdir. Gövdeye çok yakın, hemen bitişik gibidirler. Dolayısıyla etrafı değiştirilebilir. Böylece kökler gelişirken uzanacakları rahat bir ortam bulurlar diye düşündüğüm için. Sizin verdiğiniz bilgi ile düşüncemi doğru olduğuna inandım. Sulamayı kestim. Gübre konusunu da, baharda kullanmam gerektiğini birkaç mesaj yukarıda okudum. Yani bu konuyu okumam benim için çok faydalı oldu. Sizden ve diğer arkadaşlardan çok şey öğrendim. Öğrendiğim birde kışın içeri alınmaması konusu var. Dışarı bırakırım derken, 10 C dan daha soğuk istemediklerini öğrendim. Onuda bir mini sera ile aşıcam. Yapacağım serayı, naylonla hem içerden, hem dışardan, iki kat kaplayarak çok soğuğun önüne geçebilirim. Böylece umarım bahara kadar hepsini korurum. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. Halil Balaban |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Kış uykusundalar biliyorum ama yine de emin olmak istiyorum, diğer bitkilerimi sularken bunlara da fıs fıs yapıyorum ara sıra, yanlış mı yapıyorum? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Alıntı:
![]() , Çünkü kaloriferli iç mekandalar çamaşır bir güne kalmaz kuruyor bitkiler o kadar da susuz bırakılmalı mı![]() Ben de araya giriyim de uzman görüş bekleyelim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Kaloriferli evlerde malesef kış dinlendirmesi çok zor oluyor. Bazıları kuruya da biliyor. Siz ölçülü bir şekilde sulayın. Ne kurusun, ne çürüsün... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Bu sulamanin konusunu bende takip ediyorum, öncelikle bu soruna tüm yanit veren arkadaslar kendi adima cok tesekkür ederim. Benim bu kaktüs de teras kapisinin icinde duruyor, ev kaloriferle isiniyor, teras kapisi günde bircok kez odayi havalandirmak icin acip kapaniyor. Kaktüslerim üsümesin diye kisa havalandirmaya dikkat ediyorum. Bu resimdeki kaktüsümü 2 veya 3 haftada bir cok az suluyorum, dikkatimi ceken resimde de görüldügü gibi, bu kez suladiktan sonra alt kismi yari kadar rengi yesile dönüstü , daha önceden üst kismi gibi biraz beyazimsi idi....insallah bu kez fazla sulamamistir......![]() |
|
|
|
![]() |
|
|