View Single Post
Eski 30-12-2012, 11:16   #343
mrduran
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muhsin Hanif Mesajı Göster
......

....Araştırılsın istiyoruz ve olumsuz sonuçları olmadığına dair DELİL istiyoruz.
Merhabalar,

Vurguladığınız gibi araştırılsın, peşin hükümle kabullenilmesin.

Ama araştırmaya kalktığımızda da;

Bilimsel olumlu/olumsuz makale bulamıyoruz. Biraz daha inciğine-cinciğine inince;

''...USA 'da 8200 tarlada yapılan üniversite araştırmaları sonucu açıklandığında, GDO 'lu ürün üreten firmaların anında sözleşme şartlarını nasıl değiştirip, bilimsel araştırmaları kısıtlama ve sonuçları red etme haklarını korur şartlar...

koyduğunu öğreniyoruz. Dünya açlığına çözüm diye nitelenen ürünlerin aslında yerli/has/klâsik ürünlerden daha az ürün verdikleri, hastalıklara karşı dirençliliklerinin olduğunu, çiftçiye bu yönden cazip kılınıp tembelliğimizi tetiklediklerini, İrlanda 'da patatese gelen hastalık nedeni ile oluşan kıtlık/açlık ve USA 'ya olan göçlerin nedenlerini... vs. gene buradan öğreniyoruz.

Çamaşır suyu ham maddesi ile beyazlatılan unların olduğu bir para dünyasında, ispatlanmadığı gibi gerekçelerle savunulan GDO veya tarımsal ilaçların zararları ikilemi, benim karar vermemi hiçte zorlaştırmıyor.

Aklımı kullanacak kadar zeki olduğumu varsayarak;

GDO 'lu ürün tercih etmiyorum.

Varlığının olup olmaması değil, şu kadar nesil sonra, şimdi övücü konuşan/aksi yok-ispatlayın,..vs. deyenler tekrar başa/GDO 'suz insan nesline dönüş hakkında, bandı geri sarma/nesli eski sağlıklı haline getirme konusunda, bana çözüm getirip ispatlamadıkları sürece de kullanmayacağım.

Bu vesile ile;
Tarımsal ilaçları kullananların, öncelikle ailelerine, bize yedirdikleri şartlarda yedirmelerini öneriyorum.

Düşündükçe de şüphelerim daha da artıyor; neden bilimsel makale bulamıyorum?.

Saygılarımla lütfen.

Düzenleyen mrduran : 30-12-2012 saat 17:29 Neden: harf hatası ve ''Bu vesile ile''... eklenmesi
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön