Uzun zaman olmuş yazmamışım. Forumdanda yazan yok.Son gelişmeler ve ****** yeni yeni resimler..
Caferulger arkadaşım saksıları sarmaktaki amaç birincisi köklere ışık ulaşmasını önlemek.Bylece bitki doğal ortamına daha yakın olacak ayrıca yosun oluşumu önlenmiş oluyor.Bir ikinci sebep aluminyum folyo güneş ışığını yansıtacağından sudaki ısınmada daha düşük olacak.
Domatesim şuan günlük yaklaşık 8 litre su tüketiyor.Otomatik sistemim olmasaydı birkaç saatte bir mutlaka su ilavesi gerekecekti.Buda oldukça sağlıksız olacaktı bitki için.5 litrelik yedek su şişesini gece 12 de ful dolduruyorum ertesi gün öğlen 12 de baktığımda su seviyesi dörtte bir kalmış oluyor. Tekrar tamamlıyorum.Akşama kadar ancak idare ediyor.Domatesin gelişimi gayet iyi gidiyor.oldukça fazla meyvesi var.Henüz kızaran olmadı.Sabırsızlıkla kızarmalarını bekliyorum artık.Ph 6,5 seviyesinde tutmaya çalışıyorum.ms değeride 2,5-3 civarı salınıyor.Su tüketimi çok fazla olduğundan her yeni su ilavesinde besin ilave etmiyorum. Aksi halde ms değeri gittikçe yukarı çıkıyor.Bir ay içinde 2 kez komple su değişimi yaptım.
Salatalığın şansı yaver gitmedi.2 hafta kadar önce birkaçgün süren şiddetli rüzgar nedeniyle hemen hemen tüm yaprakları kırıldı hasar gördü.Bu yetmez gibi ardındanda yeşil yaprak bitlerinin gazabına uğradı.Yaprak bitlerine çözüm olarak suya az miktarda karıştırdığım sıvı el sabununu kullandım. işe yaradı.Hasarlı yapraklarda sararmalar kuruöalar oldu.Birde tepe filizi kırıldığından şuan büyümüyor.Üzerindeki salatalıklar büyüyorlar.Sanırım 1 aya kadar salatalığı emekliye ayıracağım.Rüzgardan önce domatesle aynı miktarda su tüketiyordu.Şuan ise domatesin dörtte biri kadar ancak su tüketiyor büyüyemediğinden.
Bibere gelirsek onun için özel bir besin hazırlamamıştım.Bazen domatesinkinden bazen salatalığın besininden veriyordum.Salatalığın besiniyle beslediğimde yapraklarda sararma ve kıvrılmalar oluştu.Domatesinkiyle beslemeye başlayınca bu sorunlar biraz düzeldi.Ama göründüğü kadarıyla domatesin besinide biber için tam yeterli değil.
Çileklerden edindiğim deneyim şöyle.Durgun su ortamı çilek için uygun değil.Gövde su çektiğinden gövdede çürüme oluyor.Bu nedenle doğru düzgün büyüyemiyorlar.Hatta bir tanesi tamamen kurudu.Diğeride pek iyi durumda değil.
Salatalık ve domatesin kabları tamamen kök ile dolmuş durumda.Hava taşlarını çıkarmak mümkün olmuyor.Umarım taşlar tamamen tıkanmazlar.Bu tür bitkiler için en az 10 litrelik kutu gerekiyor aslında.Son durumlar böyle arkadaşlar.Yazmak isteyenler olursa Öneri ve eleştirilere açığım arkadaşlar korkmanıza gerek yok