Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34
Sayın safranlı ben hurma pekmezini arabistan'dan cidde'den getiriyorum ve hurma pekmezi cilde çok iyi geliyormuş(yüz bölgesine maske).O yüzden hatun olsun annem,kayınvalide baldız hepsinde fazladan bir kavanoz vardır ama istesen yoktur  )
Benim bir sorum olacak yaptığımız enzimin ph'ını ph ölçer ile ölçebiliyoruz.peki içerisindeki mesela fosforu,azotu,potasyumu ölçen portatif bir alet yokmudur internette satılan ? illaki analizmi yaptırmamız gerekir ?
|
sahada kullanımlık böyle bir alet bilmiyorum
ben enzim yaparken dah öncede yazdım
bahçemde potasyum eksikliği çıktığından ona göre artık ekliyorum
patates kabugu ve muz kabuguna agırlık veriyorum
genelde meyve kabukları bu açıdan zengin
azor açısındanda avantajlı maddeler çok
bu konuda mikrobiloji ve toprak sayfasından çok yararlandım
aslında topragımızın çok çok enzime ihtiyacı var
ne bulduysanız yapın
fazla degil ilk yılda fark belirgin olarak anlaşılacaktır
türk külüründeki mutfak alışkanlıkları altın degerinde enzim yapmak için fazlasıyla müsait
düşünsenize çöpe giden elma ve patates kabugu bile bir bahçe kurtulabilir
enzim enzim enzim....