agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-12-2012, 09:36   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Sayın safranlı ben hurma pekmezini arabistan'dan cidde'den getiriyorum ve hurma pekmezi cilde çok iyi geliyormuş(yüz bölgesine maske).O yüzden hatun olsun annem,kayınvalide baldız hepsinde fazladan bir kavanoz vardır ama istesen yoktur )

Benim bir sorum olacak yaptığımız enzimin ph'ını ph ölçer ile ölçebiliyoruz.peki içerisindeki mesela fosforu,azotu,potasyumu ölçen portatif bir alet yokmudur internette satılan ? illaki analizmi yaptırmamız gerekir ?
sahada kullanımlık böyle bir alet bilmiyorum
ben enzim yaparken dah öncede yazdım
bahçemde potasyum eksikliği çıktığından ona göre artık ekliyorum
patates kabugu ve muz kabuguna agırlık veriyorum
genelde meyve kabukları bu açıdan zengin
azor açısındanda avantajlı maddeler çok
bu konuda mikrobiloji ve toprak sayfasından çok yararlandım
aslında topragımızın çok çok enzime ihtiyacı var
ne bulduysanız yapın
fazla degil ilk yılda fark belirgin olarak anlaşılacaktır
türk külüründeki mutfak alışkanlıkları altın degerinde enzim yapmak için fazlasıyla müsait
düşünsenize çöpe giden elma ve patates kabugu bile bir bahçe kurtulabilir
enzim enzim enzim....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025