View Single Post
Eski 28-11-2012, 14:48   #2
hberbul
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeynepzik Mesajı Göster
Bütün yazılanları okudum .Bir şey sormak istiyorum .Sirke anasını biliyorum ,o kaygan jölemsi tabaka .Peki Sirke ebesi nedir ? Bu kavramı ilk defa duyuyorum .Sirke ebesi de sirke anası manasına mı kullanılıyor ,farklı birşey mi ?

Küflü yahut çiçeklenmiş sirke kurtarılamaz mı ,kesinkes dökülmeli mi ? Teşekkürler
Ana, ebe hepsi jölemsi tabakaya deniyor.
Çiçekli kısmını alıp sirkenizi belki kurtarabilirsiniz.

Bu yıl 3 büyük kavanoz sirke deniyorum bahçemizde kimsenin bakmadığı minik elmaları değerlendirerek...
İki kavanoza doğranmış elmaları, kaynatıp suyunu aldığım vişne posaları birlikte koydum ,şeker, tuz ve sirke ilavesi ile.
1 kavanoza da elma,şeker,tuz ve fermante için arpa suyu(kaynatılmış)koydum.Bakıcı teyzemiz eskiden böyle yapardık dedi.
3.haftadayız sanki arpa suyu ile olan kavanoz daha çok köpürüyor.

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön