Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeynepzik
Bütün yazılanları okudum .Bir şey sormak istiyorum .Sirke anasını biliyorum ,o kaygan jölemsi tabaka .Peki Sirke ebesi nedir ? Bu kavramı ilk defa duyuyorum .Sirke ebesi de sirke anası manasına mı kullanılıyor ,farklı birşey mi ?
Küflü yahut çiçeklenmiş sirke kurtarılamaz mı ,kesinkes dökülmeli mi ? Teşekkürler
|
Ana, ebe hepsi jölemsi tabakaya deniyor.
Çiçekli kısmını alıp sirkenizi belki kurtarabilirsiniz.
Bu yıl 3 büyük kavanoz sirke deniyorum bahçemizde kimsenin bakmadığı minik elmaları değerlendirerek...
İki kavanoza doğranmış elmaları, kaynatıp suyunu aldığım vişne posaları birlikte koydum ,şeker, tuz ve sirke ilavesi ile.
1 kavanoza da elma,şeker,tuz ve fermante için arpa suyu(kaynatılmış)koydum.Bakıcı teyzemiz eskiden böyle yapardık dedi.
3.haftadayız sanki arpa suyu ile olan kavanoz daha çok köpürüyor.