Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farpali
Arkadaşlar Daha önce sevgili GÜLSEN hanımada bahsettiğim gibi bir arkadaşım yurt dışından tohumlar almış benim için..daha henüz gelmedi ama merakdan öldüm arkadaşımda fotosunu gönderdi aldığı bir tohumun.diğerleri süprizmiş.. Çok merak ediyorum..
Benim sizlerden ricam bana yardım edin ,malum acemiyim.,bilgilendirin ki fotosunu koyduğum muhteşem kaktüsümüzü (Aloe polyphylla - spiral aloe). birlikte fire vermeden yetiştirip ve sonrada büyütüp, vedeeee paylaşalım.olmazmı??
Desteğinizi bekliyorum
|
İyi günler ben de bu konuda çok uğraşı vermiş biri olarak mutlaka uygun ısı lazım şu anda İstanbul da oturuyorsanız ve eviniz kaloriferli değilse mart -nisan ayına erteleyin derim eğer alabilirseniz ısıtmalı küçük bir sera almanız gerekir mutlaka kum bahçe toprağı torf perlit karışımlı bir toprak olması lazım ve daha sonra akvaryumculardan yarı şeffaf ince akvaryum kumu almanız lazım.Eviniz kaloriferli ise de plastik şeffaf saklama kabı almanız gerekiyor.Çünkü çimlenme için en uygun sıcaklık gece 18-gündüz 27 derece arasıymış birkaç derece aşağı **** yukarı olabilir.Tohumla kaktüs üretimi sayfasını okuyun iyice ayrıntıları oradan öğrenebilirsiniz.Forumları da okuyun mutlaka faydası olacaktır.Saygılarımla kolay gelsin....