![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yardım lütfen
Arkadaşlar Daha önce sevgili GÜLSEN hanımada bahsettiğim gibi bir arkadaşım yurt dışından tohumlar almış benim için..daha henüz gelmedi ama merakdan öldüm arkadaşımda fotosunu gönderdi aldığı bir tohumun.diğerleri süprizmiş.. Çok merak ediyorum.. Benim sizlerden ricam bana yardım edin ,malum acemiyim.,bilgilendirin ki fotosunu koyduğum muhteşem kaktüsümüzü (Aloe polyphylla - spiral aloe). birlikte fire vermeden yetiştirip ve sonrada büyütüp, vedeeee paylaşalım.olmazmı?? Desteğinizi bekliyorum |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Hepsi çok güzeller iyi günlerde büyütün Aman dikkat aynısından bende vardı fakat kök çürümesi oldu. ![]() http://www.agaclar.net/forum/1091191-post5.htm |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(..ne yaptıysam kurtaramadımm..çok üzgünüm |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumlar elinize ulaşana kadar Tohumla Kaktüs Üretim Başlığı sanırım size yardımcı olur. Aloe polyphylla çok güzel ve nadir bir tür. Sulamada aşırıya kaçmamak gerekiyor. Aksi taktirde bitkiyi kaybetme ihtimali yüksek, hoş o aşamaya gelene kadar önce tohumdan yetiştirmeniz zaman alacak ama keyifli olacak diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Umarım firesiz bir şekilde üretebilirim.ilginiz ve tavsiyelerinize çok teşekkür ederim Sayın selenn.iyi günler,iyi bayramlar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Aloe Vera aldı başını gidiyor!...yürüyüşte,çimlerin arasında sadece kopmuş halde bir kök ve üç kurumaya yakın üç yaprakdan ibaretti.üç sene önce aldım ve balkonumdaki minik bir saksıya ektim..Bu değiştirdiğim 3.saksı...4.saksının da zamanı geliyor. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Mükemmeller sevgili Farpali, Ellerinize sağlık, özellikle son karedeki sempervivum kaç yaşında acaba. Bu arada mutlu bayramlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel dilekleriniz için teşekkür eder,bende size iyi bayramlar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi günler sayın Farpali okuduğum bilgiler ışığında kullanacağınız torfun spaghnum yosunundan hazırlanmış torf olması çok yararlıymış tohumların köklenmesinde daha etkin ve verimlilik sağlıyormuş.Ayrıca yumurtanın kabuğu ve mantar suyu da içerdiği besinler açısından çimlenmede faydalı ve çimlenen tohumların gelişmesinde gövdesinin daha kalın kuvvetli olmasında önemli rol oynarmış.Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.Ben de yeni köklendirme denemelerimde mutlaka spaghnum torfu alıp kullanacağım daha kolay ve çok tohum köklendirme sağlayacağı için...... |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben ilk defa tohumdan atlas çimlendirdim bugüne kadar üstü kapalı bir şekilde bekleyerek bu aşamaya geldi.Benim sizden ve diğer deneyimli arkadaşlarımdan bundan sonrası için fazlaca desteğe ihtiyacım olucak..Bu aşamadan sonra çimlenen atlas tohumlarımı üstü açık bir şekilde mi bırakmalıyım , yoksa daha önceki gibi üzerin şeffaf streç film ile örtmeye devam etmelimiyim?..Diğer sorum;bu aşamadan sonra sulama ne şekilde olmalı?Şimdiden herkeze ve size teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de atlas çiçeği tohumu ekmiştim benimkiler de şimdi yeni yeni ortadan dikenli filizle çıkıyor .Dikenler çıkmaya başlayınca kapağı biraz aralamak gerekiyor ara sıra havalandırmak da gerekmiş sanırım daha sonra da tamamen kaldırmak, kaldırdıktan sonra susuz kalmayacak kadar sulamak gerekirmiş 6 ay geçtikten sonra küçük saksılara şaşırtmak gerekiyormuş.Bendekiler şu anda balkonda hava sıcaklığı 12 derecenin altına düşünce içeri alacağım .Henüz güneş ışığıyla tanıştırmadım...Kolay gelsin....bkz. tohumla kaktüs ve sukkulent üretimi.... |
|
|
|
![]() |
|
|