View Single Post
Eski 16-11-2012, 04:37   #73
Ben fakir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan Mesajı Göster
Sayın Ben fakir sayfanız hayırlı uğurlu olsun yorucu bir yolculuk sizi bekliyor ama geçmişteki yorgunluğu burada atacaksınız bu yolculuğun yorgunluğu bir başkadır 1 tohumun canlandığını görmek bir fidanın meyvesini almak hele o verandada oturup çayımızıda aldıkmı deymeyin keyfinize bahçenizin adım adım yakın takipte olacağım.
Saygılarımla

Teşekkür ederim sevgili nilgün doğan.

On iki yıldır yorulacağım kadar yoruldum zaten bu bahçede. Kararımı değiştirdikten sonra, hele o ayrıkları hükmüm altına alınca, keyfim öylesine yerine geldi ki, anlatamam.

Düşünün lütfen, bir patlıcanı ya da karpuzu kontrol etmekle bir "gül-i rana"yı incitmeye korkarak koklamak, ne lezzettir, ne saadettir!..

Bu köyün alışkanlığıdır. Meyve vermeyen ağacı yaşatmazlar, hemen kesip yerine tazesini ekerler. Şimdi ben leylak, filbahri vs. gibi çiçek fidanlarını dikerken çevremde gezen çobanlar (tanımadıkları için) soruyorlar. "ne fidanı bu?" adını veriyorum; ikinci soru geliyor; "meyvesi nasıl bunun?" Meyve vermeyeceğini duyunca yöresel ağızla son soru; "N'aramağa ekiyon meyve yoksa?" ve üşüttüğüme ikna olmuş halde, kimi şaşkın, kimi üzgün gidiyorlar.

İşte o keyifle Hanım Sultan'ın getirdiği çay ya da kahvenin tadı bir kat artıyor doğrusu...

Ne kadar sıkı takip ederseniz o kadar minnettarınız olurum. Eleştiri ve yorumlarınız beni yönlendirecektir.

Sevgi ve selam...

Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön