Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koyu yesil
Sayın Mehmet Tugcular,
Yonca ozellinde konuşmak gerekirse,
yonca bicildikten sonra, balya yapilmadan once kurutulmak ister. Aksi halde balyanin icinde kuf olusur.
Muhtemelen saydiginiz diger urunlerde de durum buna benzer.
Ozetle, yonca ve muhtemelen saydiginiz diger urunler icin, bicim ve es zamanli balyalama mumkun degil.
Saygilarımla..
|
Merhaba efendim,
Arkadaşımın çiftliğinde(bayağı da büyük... 2-3 BİN dönüm) sılajlık mısırları, daneler süt kıvamında iken biçip, parçalayıp, tuz vs. atıp üstünü hava almayacak şekilde naylonla kapatıyorlardı.
Bereket TV ' de de küçük bir makine, biçilen otları 40-50 kg.lık streçli balyalara çeviren(biçilenler,elle manuel yükleniyordu) bir makine göstermişlerdi.
Yani demek istediğim yeşil iken de olabilir. En azından içine katkı maddelerini katabilecek otomasyonlu ve biçip balyalama yapabilen.
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.