View Single Post
Eski 10-10-2012, 16:26   #235
wellness
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
İsterseniz biraz daha bekleyin saksı değişimi için. Gördüğüm kadarı ile daha toprak alan gözüküyor. Yavruları ana köke yakın çıkar, eğer büyütürseniz daha da tembelleşebilir yavru çıkartmak için. Biraz zorlamakta fayda var, saksı devrilmiyor değil mi?
Güler Hanım,
aslında benim isteğim anacın gelişmesi. Yavru vermiş ya da vermemiş onu önemsemiyorum. Ama anacın gelişmesi içinde dedikleriniz geçerli ise o ayrı konu. Şu an için saksı devrilmesi henüz yaşamadım ama devrilecek yerde de tutmuyorum. Şunu da söyliyeyim. Benim saksıyı değiştirmeyi düşündüğüm zamana yani mart ayına daha hepey var. O zamana kadar nasıl bir gelişme gösterir onuda bilmiyorum. Şu anda ki gelişme hızına devam ederse değiştirmek zorunda kalabilirim diye düşünüyorum. Çünkü sizin gönderdiğiniz zamanda ki halini hatırlıyorumda 8 ayda bukadar olduysa 4 ayda da bayağı farkeder diye düşünüyorum. Sonra yaz ortasında saksı değiştirmeye kalkmak sakıncalı olur çok gelişirse değilmi?

Dün değil evelsi akşam yani fotoyu çektiğim günün akşamı acayip yağmur yağdı. Yaklaşık 3 haftadır aloa veramı sulamamıştım. Koydum yağmurun altına. Bir güzel hem yıkandı hemde sulandı. Bilmiyorum ama eğer havalar bundan sonra sıcak gitmeyip soğursa mart ayına kadar gördüğü göreceği su o olabilir diye düşünüyorum. Biliyorsunuz bu aloa vera lar zaten fazla suyu sevmiyor ve de soğuklar başlıyacağı için fazla su vermekte uygun değil. Yine de duruma göre kış boyu 1 ya da 2 defa su verebilirim.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön