Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
İlginç bir yazı yazmışsınız ekmeğin üstü kurumasın diye bezle örtülür dolapda da gayet güzel kabarır denerseniz görürsünüz.
Üniversite de ağzını kapakla kapamayın,örtün diyor okuduğunuzda anlayacağınız gibi örtmeyi öneriyoruz. Sizinde bildiğiniz üzere çıkan gazlardan ötürü. Biraz daha dikkatli olmalı kişisel gözlemlerinizi genellemeden önce. Ben yazları dolaba koyarım gündüz gayet de güzel mayalanır.
Kefirin yorulması gibi bir durum da yoktur. Nadasa alınma tarlalarda geçerli eski bir tekniktir. Artık o da yapılmıyor.
|
Sayın Memet;
Kefirde bulunan mikroorganizmaların harcayacağı oksijen miktarı mikro düzeydedir, kavanoz ağzına kadar dolu olmadığı sürece kapakla süt arasında kalan havadaki oksijen fazlasıyla yeter.