Konu: Kefir
View Single Post
Eski 27-09-2012, 16:02   #509
Ayşe Derin
Ağaç Dostu
 
Ayşe Derin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
İlginç bir yazı yazmışsınız ekmeğin üstü kurumasın diye bezle örtülür dolapda da gayet güzel kabarır denerseniz görürsünüz.

Üniversite de ağzını kapakla kapamayın,örtün diyor okuduğunuzda anlayacağınız gibi örtmeyi öneriyoruz. Sizinde bildiğiniz üzere çıkan gazlardan ötürü. Biraz daha dikkatli olmalı kişisel gözlemlerinizi genellemeden önce. Ben yazları dolaba koyarım gündüz gayet de güzel mayalanır.

Kefirin yorulması gibi bir durum da yoktur. Nadasa alınma tarlalarda geçerli eski bir tekniktir. Artık o da yapılmıyor.
Sayın Memet;

Kefirde bulunan mikroorganizmaların harcayacağı oksijen miktarı mikro düzeydedir, kavanoz ağzına kadar dolu olmadığı sürece kapakla süt arasında kalan havadaki oksijen fazlasıyla yeter.

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön