Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag
...]
Bu işlemlere sabah 7'de başladık, 11'e kadar sıkma ve durultma işleri sürdü. Akşam 8'e kadar da kaynatma işlemleri sürdü. Çok odun yandı çok... Ve sonuç pekmezlerimiz hazır... Ateşten indirmeye yakın ateş hızlandırılarak kocaman kepçelerle savrularak pişiriliyor.
Eklenti 334013...
|
Bu şekli ile de yapıyorlar burada ve buna ''
tava balı'' deniyor, dediğiniz gibi çok zahmetli;
şıranın suyunu kaynatarak uzaklaştırılıyor...
'Gün balı' nda ise şıra kaynamaya yakın ya da bir az kaynadığında kazanlar iniyor ve tepsilerde
güneşe serilerek içindeki kalan suyun uçması sağlanıyor...
bizimkisi bir az daha zahmetsiz...en azından yakacaktan tasarruf ediyoruz...
Güzel anlatım ve görseller için verdiğiniz emeğe teşekkürler...