Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar
Kırmızı domates turşusu ya Türkiye'de pek bilinmiyor, ya da yaygın değil veya rağbet edilmiyor. En azından benim çevremde durum bu
Biz kırmızıları salça, sos vs. olarak kaynatarak veya güneş altında yapıyoruz. Yeşilleri ise turşuluğa ayırıyoruz. Küçük bir kavanoz kırmızı domatesi sizin gibi turşuya ayırıp deneyeceğim. Nasıl olacağını çok merak ettim.
|
evet sayin serdar.kirmizilari bizdede salca yapiyoruz,bizde yesilleri sizin gibi kaynatmadan tursu yapiyoruz.bu tursu tamamen bizim yoremize yonelik birsey sanirim.ama cok lezzetli oluyor.ama onu kaynatip agzini normal kapakla cevirip baglarsaniz durmaz o.ozel kapagi ve kapagi baglama aparati var(bir onceki sayfalarda salatalik tursusu yaparkenki resimde var).kudret narina gelince,bir cok mide bagirsak sorununda cok etkili bir meyva.evet zeytinyagiylada yapilir,ballada.cekirdekleri ayiklanip,kabugu ezilir sonrada ya sizma zeytinyagi,**** balla karistirilip macun haline getirilir ve her sabah ac karnina tuketilir.tabi bu benim bildigim.
saygilar sevgiler