Merhaba Sayın Türkan,
Halil Önen bey 'in bahçesini ziyaretimizde adınız geçmiş idi. Ben eksik anlamışım demekki, yoksa kendileri her şeyi tam ve mükemmel anlatırlar, sağ olsunlar. Sağır anıma den gelmiş.
İki ay kadar önce

((......
Sizi sayfalardan tanıyordum ve benim gibi bahçe fukarası bir meraklı demiştim. Aynen ben gibi amatör diye düşünmüştüm. Güzel bahçeleri ziyaret eden biri...
Şimdi ben yalnız amatör...
Bahçenizin varlığını, çiçeklerinizin ve hasatlarınızın güzelliğini, sevgi dolu emeklerinizi ve emeklerinizin ürünlerini ve hatta bahçe(belkide eviniz- bizim anne dedemin evi de öyle idi) duvarlarınızın kale gibi oluşunu ilk keşif icadım sonucu; sizin işin içine tam gark olduğunuzu, ''amatör üstü'' bir bahçekolik olduğunuzu farkettim.
.....Bu gece

)). Özür lütfen.
ALLAH daha ziyade etsin, hep çalıştırsın siz ve değerli büyüklerinizi, elden ayaktan düşürmeden inşallah.
O turşular yetti bana, 90 adet, tek tür hemde. Hamaratlığın bu kadarına bizim hanımlar pes derler, kapı dışarı ederler bizleri. Sopa yemezsek de kâr sayar, şükrederiz

)).
Elleriniz dert görmesin inşallah.
Taze kişnişi Erzurumlular çok kullanır, her şeyde.
Biz tohumunu nohut ile birlikte turşu diplerine katarız az olarak. Aroma versin diye. Hele suyu içilen lahana turşusunda...mükemmel olur.
Teşekkürler gayretlerinize, sunduğunuz bereketli güzelliklere ve dilimiz ile dilinizi birlikte sunmanıza, üstelik hoş anlatımınıza.
Cümleten sağlıcakla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
EK-Soru; Domatesler kırmızı/olgun olduğu için mi kaynatılır sizde? Biz yeşilinden yaparız, çiğden, teşekkürler.