Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran
Merhaba Sayın Hk50,
15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,
''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.
Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.
Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.
Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...
Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).
Saygılarımla lütfen.
|
Sayın mrduran,
Kırmızı domates turşusunun önce malzemeleri
1.Domates,Olgunlaşmış olaçak,şişlenmiyeçek.
2.Biber ,Açı veya tatlı isteğe bağlı.Yeşil.Şişleneçekç
3.Tuz,kaya tuzu olaçak.Önceden su içinde eritilip yeterli miktarda fazla tuzlu su hazırlanaçak.
4.Sirke.Ev yapımı.Yoksa kaliteli.
5.Sarımsak Soyulaçak taneler parçalanmadan kullanılaçak.
6.Nohut Kuru yemeklik.
7.Maydanoz.
8.Turşu tozu.
9.Toz şeker.