Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Güler hanım gelene kadar ben yanıtlayayım...
Domates suyu veya püresi salça kadar uzun süre kaynatılmaz, kevgirden geçirilip süzülmez. İçine biraz tuz dışında hiç bir koruyucu katılmaz, sadece kavanozlara kaynarken doldurup, kapaklarını çok sıkı kapatıp, baş aşağıya çevrilip soğuyana kadar öyle bırakılır. Sebebi, sıcağın etkisiyle kavanoz kapağının hiç hava almayacak şekilde kapanmasıdır.
Eğer şimdiye dek hiç kışlık domates hazırlamadıysanız, tüm kış yaz domatesinin mis gibi kokusunu yemeklerinize katmak istiyorsanız, bu sene muhakkak deneyin. (domateslerin zamanı geçti geçecek)
|
Sevgili Güler hanımın izniyle...
Ya da domatesler çiğ olarak kavanoz veya şişelere doldurularak, sadece tuz ilâvesiyle konserve edilir.
Bakınız.