Merhaba,
Kamkatlarınızın kurtulması sorduğunuz soruların cevaplanmasına bağlı değil.
Siz kesin çözüme dair birşeyler yazmamızı bekliyorsunuz. Bu iş uzaktan yardım şeklinde olmaz, olur diyorsanız kamkatla ilgili bütün yazılan mesajları tek tek okuyup işinize yarayacak yerleri almanızı öneririm.
1-2 tane galeri güvesi görüldü diyede ilaçlama yapılmaz, toplu iğne ucuyla güveleri yaprak içerisinde öldürebilirsiniz. Veya o yaprakları koparıp imha edersiniz.
Kamkatlarınızı kendiniz beğenip aldıysanız, tabi ki en güzellerini seçtiniz. Seçtiğiniz kamkatlar yere kök atmışlardı muhtemelen, satıcı birşey olmaz gittiği yerde toparlanır diye size sattı. Sonuç bu.
Biz bu şekilde saksıda iken yere kök atmış bitkileri yerle irtibatlarını keser, gölge bir yerde kendini toparlayana dek bekletiriz. Sonra güneşe çıkarır problem yoksa müşteriye satarız.
Sizin yapacağınız en doğru şey, kamkat beslemekle ilgili bütün yazıları okuyup yapmanız gerekenleri yapmanız. Kamkatın kendine gelmesini beklemekten başka yapacağınız bir şey yok. Yapraklar dökülecek, dallar bir yere kadar kuruyacak. Eğer kamkatınız kurtulursa yeniden toparlanacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi VALİ
merhabalar
eğer dediğiniz gibi olsaydı şuan sorunum çözülmüş ve bitkimi kurtarmış olurdum lakin bitkim dahada kötüye gidiyor yazdıklarınız karşısında çok şaşkınım galiba yazdıklarım ve paylaştıklarım sizi rahatsız etti ya ben yanlış yerdeyim ya da siz önyargılısınız.saygılarımla
|