![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Merhaba, Kamkatlarınızın kurtulması sorduğunuz soruların cevaplanmasına bağlı değil. Siz kesin çözüme dair birşeyler yazmamızı bekliyorsunuz. Bu iş uzaktan yardım şeklinde olmaz, olur diyorsanız kamkatla ilgili bütün yazılan mesajları tek tek okuyup işinize yarayacak yerleri almanızı öneririm. 1-2 tane galeri güvesi görüldü diyede ilaçlama yapılmaz, toplu iğne ucuyla güveleri yaprak içerisinde öldürebilirsiniz. Veya o yaprakları koparıp imha edersiniz. Kamkatlarınızı kendiniz beğenip aldıysanız, tabi ki en güzellerini seçtiniz. Seçtiğiniz kamkatlar yere kök atmışlardı muhtemelen, satıcı birşey olmaz gittiği yerde toparlanır diye size sattı. Sonuç bu. Biz bu şekilde saksıda iken yere kök atmış bitkileri yerle irtibatlarını keser, gölge bir yerde kendini toparlayana dek bekletiriz. Sonra güneşe çıkarır problem yoksa müşteriye satarız. Sizin yapacağınız en doğru şey, kamkat beslemekle ilgili bütün yazıları okuyup yapmanız gerekenleri yapmanız. Kamkatın kendine gelmesini beklemekten başka yapacağınız bir şey yok. Yapraklar dökülecek, dallar bir yere kadar kuruyacak. Eğer kamkatınız kurtulursa yeniden toparlanacak. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2012
|
![]() cevabınız için teşekkür ederim evet ben çözüm arıyorum bitki bile olsa bir canlının göz göre göre yok olmasına tahammül edemiyorum elimden gelen herşeyi yapmak istiyorum gerisi allaha kalmış.forumuda baştan sona kadar okudum benzerlik gösteren sorun ya da sorunlar mevcut elbette karşılaştırıyorum ama fotoğrafları koymama rağmen çözüm bulamadım ve gerek forumdaki ve kaynaklardaki bilgiler gerekse bitki koruma müdürlüğünün vermiş olduğu bilgiler aklımı karıştırmakta örnek olrak şöyle söylim bitki korumadakiler iklim uygun değil burada olmaz diyip kesin yargıda bulunurken buradan(ısparta) daha soğuk olan ankara,konya ve hatta karlı bir resmide var zonguldaklı bir üyemizin ve kamkatı sapasağlam oluşu çelişkileri artırmakta ben canlıya değer veriyorum bu bir bitikide olabilir hayvanda veya insanda bizlerde bu forumda gerek sorunlarımızı gerekse etkinliklerimizi paylaşıyorsak sıkıntı olmamalı. verilen tüm cevaplara teşekkür ediyorum umarım kamkatlarımı yaşatırım sağlıcakla kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Merhaba, Severken öldürmek diye bir kavram var, bilirsiniz. Temiz, steril bir toprakla yeniden dikim yaparak beklemek lazımdı. Biraz gölge bir yerde. İlacı kullansanız da kullanmasanız da değişen bir şey olmayacak sanırım, yapraklar dökülecek. Önemli olan yeni yapraklar çıkarken onları koruyabilmek. İyi niyetle verdiğimiz organik hayvan gübrelerde problem yaratabilir, bilinçli olmak lazım. Zehirsiz ilaçlarla ilgili bir bilgim yok. Ayrıca agresif kelimeler kullanmamanızı öneririm, size cevap yazan arkadaşlarımız art niyet veya kötü niyet taşımazlar. Dost kazanmak zor, kaybetmek kolaydır. Tartışma ve kavga zemininde her iki tarafta kaybeder, kazanan olmaz. Teşekkür ederim, saygılarımla. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
Alıntı:
Kimyasal ilaçlar kullanmak yerine doğal ilaçlarıda kullanmanızı tavsiye ederim. Arap sabunu ile hazırlayacağınız bir mayi/ preparatlar ile bazı böcek türlerine çözüm bulabilirisiniz. Ancak unutmamakta fayda var; kimyasal olanlar kadar doğal olan ilaçlarında fazlası bitkinize zarar verebilir. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2016
|
Kumkuatlarım Soluyor :(
Herkese Merhabalar, 2 adet kumkuatım var.yaklaşık 1 ay önce aldım ve kadar harika durumdaydılar. Şu anda birinin durumu çok kötü, dalları da kararmaya başladı, diğeri daha dayanıklı çıktı. Ama o da kötü olur diye korkuyorum. Nilfia marka bi toprak almıştım çiçekçiden onu kullanmıştım. 3 adet foto yükledim. Yardımcı olursanız sevinirim. Günden güne ikiside eriyor gözümün önünde. Napacağımı bilmiyorum. Evin en güneş alan yerine koydum bide. Yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Devam fotolar
Devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Devam
Fotoğraf seçiminde 3 foto seçiyorum ama hep enson seçtiğimi yüklediği için ayrı ayrı cevaplar attım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2018
|
Kamkatım çiçeklerini döküyor
Merhaba kamkat ağacim çiçek açtı ancak günde ikişer üçer çiçek tomurcuğu ile birlikte kuruyup dökülüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Çiçeklerin bir kısmını dökmesi doğal. Ama aynı zamanda unutulmamalıdır ki çiçek döneminde suya daha çok ihtiyacı olur. Ben bu dönemde her sabah suluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
****** ben kışın almıştım bu yaz ilk kez çiçek açmasina şahit oluyorum acaba hepsi dökülecekmi diye endişelendim. Bende iki günde bir suluyorum acaba çokmu suluyorum diye düşünmüştüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
|
Acaba hergün mü sulamaliyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Saatlerce güneşte kalıyorsa ve toprağın su geçirme özelliği orta/iyi ise evet bu dönemde her gün sulayabilirsiniz. Tabi saksı altında delik olduğu şartıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
|
|