View Single Post
Eski 03-09-2012, 21:09   #1494
mrduran
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi VALİ Mesajı Göster
tekrar merhabalar kamkattaki sorunuma forumdan beklediğim ilgiyi bulamadım ve bitkinin gidişatı iyi değil nerdeyse yaprak kalmayacak üstünde lakin içime sindiremedim ve tarım il müdürlüğü bitki koruma müdürlüğüne bitkimide götürerek gösterdim 4-5 kişi incelediler bitkiyi genel görüş iklim değişikliğiydi hatta antalyadaki yetkiliye bile soruldu ancak 2 yaprakta galeri güvesi tesbit edildi ama bunun yaprakları bu derece tahrip edeceği ve dalların kahverengileşmesine neden olmayacağını söylediler.bende çelişki içerisinde kaldım okuduğum bazı kaynaklarda ve forumda gördüğüm bilgilerle çelişmekte bana organik gübre takviyesi yapmamı ve sulamama dikkat etmemi söylediler birde zirai ilaç satan adamdan aldığım bayer marka aliette diye bir ilacı isteğe göre kullanmamı söylediler konunun uzmanı olan arkadaşlardan yardım bekliyorum ne yapabilirim((
Merhaba efendim,

Sorduğunuz her şey, sorunlarınız dahil cevaplanmış. Okuyamadınız sanırım. Fazlası ile ilgilenilmiş. Üstelik size cevap verenler bu işin üretim ve ticaretini yapan kişiler(kişisel veya kurum olarak). Yani kulaktan dolma değil, saha deneyleri ve edindikleri bilimsel veriler ile yazmışlar. Tarım il müdürlüğünün dediklerine ilaveleri ve çözümleri ile...

Telaşsız, sabır ile sağlık içinde yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen: (((((.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön