View Single Post
Eski 02-09-2012, 10:48   #140
eflone
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Balkonda saksıdaki kudzunun ise keyfi yerinde gibi gözüküyor.

Bir aya yakın süre boyunca gerçekten ne kadar güçlü ve hızlı büyüyen bir bitki olduğuna birinci elden şahit oldum. O küçük saksısında bile bir gün içinde 10 cm' den fazla sürgün uzamasıyla beni şaşırttı.

Name:  agaclar163.jpg
Views: 1480
Size:  36.0 KB
Dik sürgününü verdikten sonra adeta dizginlenemez hale geldi. Önce sarılması için verdiğim sırığı geçti, sonra boşlukta kalan uç sürgünü her gün ayrı bir yere seyahat edip sarılabilecek yer aradı. Kışın gelişiyle birlikte balkonda dayanamayacağını tahmin ettiğimden balkondaki herhangi bir şeye sarılmasını istemedim ve sürgünü tekrar aşağı indirip bir tur daha attırdım. Şimdi o sürgün büyümeye devam ediyor. Ancak yaprak diplerinden birçok yeni sürgün çıktı. Başıboş bırakıldığında gerçekten de baş etmesi zor olabilir Kudzuyla.

Name:  agaclar164.jpg
Views: 1425
Size:  26.0 KB
Bu arada bitki bütünüyle odunsulaşmamış, yeşil gövdeli iken kudzunun asıl yayılımcı özelliği olan dip sürgünlerinden biri çıktı; yarı-odunsu dayanıklı bir sapla. İstediğim ve beklediğim bir şeydi bu sürgün, fakat çok hızlı büyümesi doğal ortamda ihmal edilirse tehlikeli olabilirliğini bizzat gösterdi. Diğer kısımlar da hızlı bir şekilde büyürken bir günde yaptığı uzama bile gayet hızlıydı. Ve bu sürgünü kolay kolay sırığa bağlayamıyordum, zaten amacım da bu değildi.

Name:  agaclar165.jpg
Views: 1641
Size:  70.2 KB
Sürgünü delik açtığım bir pet şişeden geçirip toprakla temasını sağladım. Amacım bu şekilde köklenmesini sağlayarak yeni kudzular yetiştirmek. Umarım köklenmesini sağlayabilirim.

Name:  agaclar166.jpg
Views: 1556
Size:  73.0 KB
Bu sabah itibariyle dip sürgününün görünümü.

Name:  agaclar167.jpg
Views: 1459
Size:  72.4 KB
Kudzunun genel görünümü. Sabah güneşiyle birlikte yapraklar yukarı doğru açılanırken, güneş batarken neredeyse solmuş gibi aşağı kapanıp dallarıyla birlikte aşağı eğiliyorlar.

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön