Bu arada Müdürün Bahçesini salca yaparken de yakalamış oldum...
Salçalık domatesler yıkanıyor ve dilimleniyor...usta bu defa kayın validesi...
domatesler bir kaba konacak ve hemen küçük el değirmeninden _ salca makinası_ geçirilecek...
salca makinası manüel yani elle çalıyor ve kabuklarını ayırıyormuş...
sonra güneşe seriliyor suyu gidinceye kadar...
Bir tarafta salçalık biberler yıkanıp ayıklanıyor...
onlar da kıyma makinasından _ bildiğiniz et kıyma makinası_ geçirilecek, güneşe konacak ve daha sonra domates salçasına karıştırlaçakmış...
Yani
kırmızı biberli domates salçası; sabah kahvaltısında ekmeğin üzerine sür ye...
Afiyet olsun ...
( ben bi kırmızı biberli domates salcası yapayım da sen gör müdürüm bak...
parmaklarını yer misin yemez misin...)
