View Single Post
Eski 30-08-2012, 16:12   #36
bozo.0606
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Sevgili Bozo,
Hoyaların görselleri Mükemmel. Yeni Hoyalarındada başarı diliyorum. Kök gelişimini tamamlamamış olması dolayısiyle şeffaf pet bardakların dışına beyaz pet bardak geçirmeni tavsiye ederim sadece, fazla gün ışığı şeffaf bardaklarda olumsuzluklara neden olabiliyor çünki. Ekim ayı itibari ile kalıcı saksılarına alabilirsiniz.
Hoya kerri çoktan sürgüne geçmesi gerekiyordu. Sanırım yerini sevmemiş.

Hoya eskimo muhteşem endamlı ya Hoya onychoides e ne demeli mükemmel tek kelimeyle.
Hoya finlaysonii yi hayata bağlamışsınız.
Başarınızı kutluyorum. Çiçeklere geçmesi biraz uzun sürebilir, emin olki çıkartacağı herbir sürgün ve yaprak çiçek açmış kadar benide mutlu ediyor.
Hoya verticillatadaki lekelere üzülme lütfen, bazı Hoyalarda türlere özgü bu tarz lekeler olabiliyor. Ekstra besin takviyesine gereksinim ihtiyacı yok. Bu tarz lekeler her hoyada olmuyor çünki, türlere özgü yani. Benim kullandığım gübreler iz element bakımından çok zengin olmasına rağmen sadece birkaç türde bu lekeler var.
Tayland'dan yaptığım görüşmeler koleksiyoncularla yani, endişelenmeyin normaldir dendi.
Endişe yok görmezden gellin bence
Kutlarım başarını, herşey gayet güzel gidiyor. Hoyalarında kayıp vermediğin sürece uykuda olanlar içinde endişe etmeyin elbet bir baharda uyanıyorlar çünki...
Sevgili Mismenas;

Teşekkür ederim yorumlarınız için, beğenmenize sevindim..

bardaklar : bardaklar dondurma kabı içinde duruyor, değiştimeyip alüminyum folyo kaplasam olur mu? çok narinler şu an havalar birazdaha serinlesin kalıcı saksılara hemen almayı düşünüyorum, birazda kök doldursunlar istedim..

kerii : beni düşündüren tek hoya, hiçmi hareket olmaz. ama hayatta olduğunu enerji depoladığını biliyorum

verticilata : lekeler nokta nokta sanki türün özelliği gibi geldi, yaprağın ön tarafıda bir o kadar sağlıklı, sürgünüde. gözlemlemeye devam

oncynoides : beni çok şaşırttı, bu kadar kısa sürede yaptığı atılımı diversifolia yapmamıştı.

finlaysoni : tutmuş demiştiniz hoya üstadı olarak haklı çıktınız. bekledi bekledi bu sürgün iki günde bu hale geldi, artık hızlanır herhalde.

ama çok hızlı gitmeleri değil sağlıklı gitmeleri önemli bence

diğerlerinden son derece memnunum, gelişmeleri çok sağlıklı diye düşünüyorum, Ankara nın yaz aylarında şimdilik iyiyiz, önümüz kış ve ilk kışımız olacak. Bakalım neler olacak.

Tekrar teşekkürler güzel ve eğitici yorumlarınıza ,yardımlarınıza

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön