Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 12-08-2012, 20:35   #132
selis
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta Mesajı Göster
malzemelerin hepsini robotta çekip karıştırıyoruz...maya ve un ile yoğurup hamur haline getiriyoruz...
Eşimin anne ve babası Uşak'lı.. Sanki bu malzemelerin hepsi pişiriliyor diye hatırlıyorum..

Uşak'lılar tarhanayı ekşi sevdikleri için 15 günden fazla bekletiyorlar.. Ben geçen sene yaptığım tarhananın içine eklediğim malzemeleri pişirmeden doğrayıp koymuştum, hepsi çürüyene kadar (1 hafta kadar) bekletmiştim..

Bugün bir kök tarhana otu kopardım.. Kimse onu kullanmıyor sanırım..
Yarın ben de yapayım

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön