Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 28-07-2012, 17:22   #124
...nokta
Ağaç Dostu
 
...nokta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Uşak
Mesajlar: 175
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Biz de tarhanasını çok beğendiğimiz Uşaklı komşulamızdan bu şekilde öğrenmiştik. Özellikle soğanı piyaz şeklinde doğrayıp yoğurda katıp sanırım 1 gün bekletiyorlardı. Tam tarifini (ben hiç yapmadım) annem gelince tarhanayı yaparken paylaşırım. Yalnız öyle 3-5 gün değil oldukça uzun süre bekletiyorlardı diye hatırlıyorum.
Sevgili limon...
Ben bu başlığı görünce şaşırmıştım...çünkü tarhananın Uşak yöresine ait bir çorba olduğunu biliyordum...çevreden hep öyle duymuştuk...ama baktım insanlar farklı farklı yapıyor...denemek lazım tabi...ve doğru hatırlıyorsun Uşak ta uzun süre bekletiliyor...fakat soğan konusunu bilmiyorum...kişiden kişiye göre değişiyor...öyle yapan da vardır muhakkak...

...nokta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön