Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 28-07-2012, 15:16   #1
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Biz de tarhanasını çok beğendiğimiz Uşaklı komşulamızdan bu şekilde öğrenmiştik. Özellikle soğanı piyaz şeklinde doğrayıp yoğurda katıp sanırım 1 gün bekletiyorlardı. Tam tarifini (ben hiç yapmadım) annem gelince tarhanayı yaparken paylaşırım. Yalnız öyle 3-5 gün değil oldukça uzun süre bekletiyorlardı diye hatırlıyorum.

Köy pazarında evde hazırladığı ürünleri satan bir abladan aldığım tarhanayı da çok beğenmiştik. Onda da hafif kereviz kokusu vardı, sanırım kereviz sapı katıyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön