Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Teşekkürler sevgili smnunal,
değerli dostum Mr. Duran hediye etmişti cam güzeli farklı bir çeşit mi bi sorayım...
Eklenti 320319
|
Merhaba efendim,
Biz insanlar biraz garip seyrediyoruz hayât mecrâsında. 5-6 senedir uğrayamadığım iki oğlu da arkadaşım olmasına rağmen, mecrâdan çıkamama safsatası/ihmâlkârlık/eşşeklik gibi sudan bahaneler ile son durumunu bilemediğim, bana çok feyz veren Faruk Nişli Hocam anlatır idi(eski ''liseler arası bilgi yarışması'' jüri başkanı-değerli bir edebîyatçı);
- Sizi gidiler sizi, biz sizler gibi mi idik. Biz gençliğimizde kızları sadece çeşme başında görür idik. Sizler gibi kızların omuzlarına yaslanıp onlara kendimizi taşıtmayı asla düşünmezdik. Kızları güzellikleri yanında gönülleri ile tanır saygı gösterirdik.
Kendisi, 1 beyiti 2 sayfa(en az) içine sığdırır idi. Sıkılanlarımız olduğu gibi, genelimiz, ben de dahil sever sayardık, hem şahsiyetini hem de ders anlatış uslûbunu.
-Yav! bu 2 kelimeyi açıklamak için, hocamız nasıl 15-20 cümle kurabiliyor?. Acaba anlamını kestirmeden vermeyip, o anı mı bize yaşatmak istiyor?.
O anı, o an kendisi yaşamasa bize nasıl yaşatırdı ki.
Ben de değerli hocam gibi ne öğrendim ise uygulamaya çalışayım ''el cevap'' için, izniniz ve hoş görünüz ile efendim.
Resimdeki ''Cam güzeli'' dendi eşim tarafından bana. Konu olunca tekrar sordum eşime.
- Cam güzeli çiçeği farklı bir çiçek, ama biz arkadaşlar arasında cam güzeli diyoruz buna da.
Yani; her köy/mahalle çeşmesindeki ''çeşme güzeli'' nasıl ki her yürek için farklı bir güzellik/esinti/çırpıntı ise, bizim hanımın çevresindeki genel isimlendirmesi ''cam güzel''. Yalancısı değil, günah boynuma olsun ki böyle efendim. Bizim çeşmenin güzeli...
Her çeşme güzeli için tüm köy delikanlıları bir birlerini yemediğine göre...
Cevap ne şimicik; çeşme veya cam... ve Bilimsel adı bilenler tarafından...?. Mahalle karışacak az sonra, Kurdelası bilemenk ....))).
Tümünüzün Mübarek Ramazan ile sağlıklarınız ölçüsünde tuttuğunuz veya niyetlendiğiniz oruç/oruçsuzluğunuz hayırlı olsun, sağlıkla mut içinde kut sahibi olun inşallah.
O kadar kısa sorunun cevabını vermekte zorlanan cıbındırıksız, yıldızı bile olmayan birinden saygılarla lütfen.
Değerli Faruk Nişli hocam 'a ALLAH, sevdiklerine hazırladığı cennetinde bir yer açmıştır- mutlaka/Hüda bilir, inşallah. Rahmeti, o ve onun gibiler üzerine olsun. Nam 'ı kalan yiğitlerden birine ....