![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Çok yaygın değil ama olmaması için bir sebep yok http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8816 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Narici, merakla bekliyorum. Hangi agacla bonsaiye basliyacaksiniz diye. Dusundugunuz akcaagac(yerli) ve disbudak veysseranin da belirtigi gibi bonsaiye baslamak icin guzel bir secim. Mesleginizin de verdigi birikim ile bitkilere karsi yabanci olmamanizi, sizin icin bir avantaj olarak dusunuyorum. Ozellikle yerli turlerden yapacaginiz bonsai calismalarini buralarda gormek isteriz. Simdiden kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2008
|
Merhaba, sitede yeniyim,1 yıldır bahçemde baktığım minyatür bir beyaz gülüm var. Bu konuda yazılanları okuyunca çok derin olmayan bir saksı buldum ve gülümle bonsaiye başlayayım diyorum.Toprak konusunda önerileriniz olur mu? Gül bonsaiye uygun budama şekli nedir.Daha sonra resim eklemeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba. Ben bu gün 2 tane kekiği zeytinliğimden söktüm. Bizde kır kekiği derler, kara kekik olarak geçiyor, Coridothymus capitatus , (=Thymus capitatus (L.) Hofmgg. et Lk.) tutarsa üyelerin çalışmaları bölümüne ekleyerek bonsai çalışmak istiyorum. Zaten bitkinin oluşu adeta bonsai. karakekik.jpg (internetten bir resim) Olur mu dersiniz? http://davesgarden.com/guides/pf/go/98264/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
|
Ketir, gülden çok güzel bonsai yapabilirsiniz. Toprak karışımları konusunda, bonsai başlıklarına bakınca çokça bilgi bulacaksınız. Forumda gül ile ilgili başlıkları da inceleyip, ayrıca gülbakımı konusunda da bilgilenebilirsiniz. Üyelerin çalışmaları başlığında, gülünüzün fotoğraflarını da eklerseniz, hep birlikte nasıl bir tarz seçmenin uygun olacağını tartışırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Birkaç gündür bonsai bölümünü okumaya başladım.Benim sorum şu; Kocaman (3m kadar-ilk fotoğraf) bir benjaminim var. Onu budayıp çelik aldıktan sonra o çelikleri büyüterek bonsai yapmam mümkün mü? Bu çok uzun bir zaman mı alır? **** bir tane daha ortalama 1 metre boylarında (ikinci fotoğraf) var. 3.fotoğraf ise küçük olan benjaminin toprak kısmı..Onu mu kurban etsem? ![]() php9xNzoAAM.jpg phpzUaLoEAM.jpg phpwhQO6DAM.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Sayın vysera; ilk ağaçtan alacağım çelikler muhakkak ki ince olacak. Ama 1 metre boyunda olan 3.fotoğrafta görünüyor sanırım, dal kalınlığı parmağım kalınlığında. Bunu kökünden çıkarıp bonsai yapabilir miyim? **** şöyle diyeyim; aynı köklerden bir kaçını başka bir saksıya alarak örgülü gibi yaptığınız bonsai deneyebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaçsever
|
Merhabalar bonsaiye burdaki yazıları okuduktan sonra başlamak istedim ama daha en başta tüm hevesim kurudu,bonsai sitelerinde ardıç agacı bonsaileri çok hoşuma gitmişti ve kendime bir ardıç fidanı aramaya başaldım, fakat çevremde bulamadım,forumun ilgili yerine yazdım günlerdir ses yok.En kısa zamanda eger bir ardıç fidanı bula bilirsem bende aranıza katılacagım saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Ardıç fidanı, bahçe bitkileri satan yerlerde istemediğiniz kadar var. Bonsai konusunda bilginizi de bu arada geliştirebildiğiniz kadar geliştirin. İlk ağaçlarınızı hayatta tutma konusunda çok faydalı olacak. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
merhaba
Merhaba ben 16yaşında lise2.sınıf öğrencisiyim.Sitenizi çok güzel buldum burada bilgi paylaşan ve sorular yönelten arkadaşlara teşekkür ederim.Ben daha önceden ismini bilmediğim bitki türlerini tohumken kendi ellerimle büyüterek gelişmesini sağladımfakat son zamanlarda özellikle bu site sayesinde bonsai ile ilgili bilgiler araştırdım bana toğum **** fidan bulmada yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum terasta var ev ortamına uyabilecek türlerde bakabilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
qzcan, aramıza hoşgeldin. Bu yaşlarda birini, burada görmek çok güzel ![]() Forum'u biraz incelersen, aradığın çoğu konuda bilgi bulabilirsin. Konulara, bonsai formlarını inceleyerek başlayabilirsin. Sonra da Bonsai ağaç türleri bölümüne bakıp beğendiğin türleri seçerek, fidancılardan bonsai tarzlarına uygun, beğendiğin fidanları alarak çalışmalarına başlayabirisin. Bu arada; telleme, budama ve uç alma, sulama vs gibi konuları da incelemelisin. Arkadaşların yaptığı çalışmalar ve aldığı yorumlar da sana yön verecektir. Tabii, bilmediğin veya bulamadığın konularda da buradaki arkadaşların hepsinden yardım isteyebilirsin. Forumda Türkçemizi düzgün kullanmaya da özen gösteriyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
arkadaşlar çok mutluyum tema evine hazır bir bonzai geldi 30 yıllk bir ficus görüntüsü harika ötesi birde resim gönderme özürlü olmasamda sizlerle sevincimi paylaşsaydım keşke fakat böyle yaşlı bir ağaca sulama nasıl yapılmalı tellemeye gerek varmı hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2009
|
İstanbul için en uygun bonzai?
İstanbul iklimi için en uygun bonzai yapılabilecek türler nelerdir? Çabuk gelişen ve sorunsuz gelişecek yeni başlayan bonzai heveslisi için bir yardım lütfen. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
bet78; İstanbulda yetiştirebileceğiniz fidan türü çok var. İncir, şimşir, akçaağaç türleri (Acer negundo), sedir, ardıç bunlardan bazıları. Fakat bonsaiyi sorunsuz geliştirecek bir tür yok. Bonsai için hepsi de ilgi ve sabır ister. Yukarıda yazdığım türlerle çalışmalarınıza başyabilirsiniz. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Bence de iğne yapraklı istiyorsanız ladinler ve sedirler pek sorun çıkarmıyor istanbulda. Normal yapraklı olarak da mor salkım, şimşir, ateş dikeni olabilir. En güzeli size en yakın fidancıya gidip bakın orda hangi bitkiler varsa onlar yerel olarak rahat yetiştirilebiliyor demektir, kesin orda da size göre bir bonsai adayı vardır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2009
|
Merhabalar arkadaşlar, fıstık çamından bonzai olur mu?Bu konuda bir fikri olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Benim soramak istediğim 2 tür ağaç var. Jakaranda ve orkide ağaçları bonzai için uygun mu? Bu iki türü de tohumdan yetiştirerek bonzai yapmak istiyorum. Başarılı olabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
|
Fıstık çamı gayet güzel bonsai olur. Ben de fidan bulamadığım için, tohumdan jakaranda üretmeye başladım. Amacım bonsai yapmak. Orkide ağacında belki yaprak küçültmede sıkıntı yaşanabilir. Denemek gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Teşşekkür ederim. Bende siteden temin edeceğim tohumlardan denemeler yapmayı planlıyorum. İnşallah başarılı olurum. Bugün ilk bonzailerim için 2. adıma geçtim. Soğuk bekletmeden aldım ve toprağa ektim. İnşallah onlar ilk bonzailerim olacak. Türü de acer maple olacak. Bu jakaranda ve orkide ağacını da 2. tür olmalarını istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
|
Tohumlarınız bir kaç sene boyunca bonsai için şekillendirmeye uygun olmayacak. Onların fidan olarak gelişmesini beklemeniz gerekiyor. Bu arada uygun durumda olan fidanlar alıp beklemekle geçireceğiniz zamanı bu fidanları şekillendirerek değerlendirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Kaç yıl saksıda büyümesine devam etmesi lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |