agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Beğeni Düzeni100Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-11-2006, 21:13   #91
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Galeri: 2
Ali hocam geçtiğimiz cumartesi seralarda rutin gezintimi yaparken poşete dikilmiş fakat poşeti yırtıldığı için köklerinin büyük bir kısmı dışarıda kalmış (üzerindeki otlara bakılırsa uzun bir süredir bu durumda) kenara atılmış bir ıhlamur dikkatimi çekti köklere biraz daha dikkatli bakınca ağacın beni al ve bir kaya üstüne dik diye bağırdığını farkettim. Hemen bir kaya buldum ağacın ana kökünü kestim. Ağacın köklerini çıplak hale getirdim. ana gövdenin kestiğim köküne (yaklaşık 3 cm çapında) budama macunu sürdüm macunuda kayaya sabitlerken zamk gibi kullandım. tellerlede bağlayınca kaya üzerine baya sağlam oturdu. Bu işlemler sırasında yanımda makina olmadığı için resim çekemedim.

Eve dönünce internetten bu tekniği araştırdım. gördüğüm kadarı ile bu konudaki bütün çalışmalarda kökler kayaya sarıldıktan sonra naylon gibi bir şeyle sarılmış. Ben kayayı ve kökleri tamamen toprak altında kalacak şekilde gömdüm fakat bir bez veya naylonla sarmadım. Yeterlimi ? Bu teknikte köklerin bir şeyle sarılması önemlimi ? Örneğin aklıma şimdi gelen köklerin dışa bakan yüzü bir naylona veya beze temas ettiği için bu bölgelerden kök çıkması engelleniyor olabilir

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2006, 21:43   #92
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-09-2005
Mesajlar: 214
Merhaba Acerpalmatum!
Ihlamur söküme hassas bir tür.Özelliklede kök çevresindeki toprak dağıldığı zaman (çıplak köklü kaldığında) tutma şansı çok düşüyor.Umarım senin fidanın bunu aksi olur ve tutar.

albiza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2006, 22:00   #93
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Acerpalmatum naylon sarma işlemi kökler eğer saksının direk içine gömülmeyecekse kökler kurumasın diye bir miktar toprakla yapılyor. Eğer direk toprağa gömülecekse bence naylon sarmaya gerek yok. Ama bir şey sarmak gerekiyor ki kökler kayaya yapışsın kayanın şeklini alsın. Yoksa kökler olduğu gibi büyümeye devam edecek kaya girintilerine uymayan bir şekilde kalınlaşacak. Sonrasında ise kaya oraya sonradan konmuş gibi bir görüntüsü olacak.

Kaya ile kökler bir bütün halinde olması için sarılması lazım. Direk toprağa gömülecekse de naylonlanmasa daha iyi olur diye düşünüyorum.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2006, 22:33   #94
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2006
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 81
ıhlamur

Herkese merhaba. Bu konuda yani ıhlamurun hassaslığı konusunda bir küçük hatıramı aktarmak istiyorum. Pazar kurulan bir yere yakın olan bir çiçekçi-fidancı vardı. Bahar ayında kaç kere uğradığımı bile hatırlamıyorum. Günlerden bir gün çok güzel bir fidan gördüm. İnanılmaz ancak gövde kalınlığı ve dalların dizilişi ile daha ilk bakışta ağaç görünümündeydi. Dalları uçlarından kestiğinizde ve kökleri budayıp saksıya oturttuğunuzda çok az bir işlemle bonsai olurdu. Fiyatı da çok iyiydi. Maalesef taşıma sorunu olduğu için alamadım. Satıcı amca bana bunu teneke ile birlikte toprağa gömmen gerekli demişti. Ben o zaman buna anlam verememiştim (Tabii tenekeylekoyunca kökler nasıldağılacak o da ayrı mevzu, burada bireksiklik var gibi. Yine de amcanın söylediği buydu.) . Şimdi anlıyorum ki ıhlamur sökmeye pek dayanamıyor. Yine de umudu yitirmemek lazım. Bitkiler hem narin hem de çok dayanıklı olabiliyorlar.

banzay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2006, 07:04   #95
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler sayin Ates,
budamayi bahara birakmayin, kis sonu bahar gelmeden yapiniz.

45 derecelik govde kesiminde kesilen yer agacin arkasinda olursa karsidan bakildigi zaman gorunmiyecek. ucta kalan dal one bakiyorsa tellenip yukari kaldirilip agacin yeni zirvesi olusturulacak.

Hava koklendirmesi icin havalarin soguk olacagini dusunursek. Kok elde etmek, onumuzdeki bahardan da uzun bir zaman alacagini dusunuyorum.

Agaci daha buyuk bir saksiya almanda bence bir sakinca yoktur.

Gunleriniz, bol agacli ve sevgi ile dolu olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2006, 07:11   #96
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler acerpalmatum,
Ihlamur agaclari ile bir calisma yapmadigim icin bir bilgi veremiyecegim, agacinizin yasayip yesil, yesil size bakmasini dilerim.

Bonsaireefe katiliyorum agacin koklerini kaya uzerine istediginiz yerlere koyduktan sonra, seritler halinde kestiginiz bez parcalari ile sardiktan sonra topraga dikip kayayi toprak ile ortersenin kaya uzerindeki kokler kayaya daha guzel sarilacaktir.

sevgi ile kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2006, 20:51   #97
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Galeri: 2
Ihlamurun kök budamaya karşı bu kadar hassas olduğunu bilmiyordum Uyarılarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Açıkçası şimdiye kadar hiç bir ağaca bu kadar kötü davranmadım diyebilirim. Hiç bu kadar derin kök budaması yapmamıştım. Ağaç hala sağlıklı görünüyor ama gerçekler bahar gelince belli olacak açıkçası ben umutluyum. En azından bundan sonra ıhlamurla çalışacak arkadaşlara bu vesileyle önerileriniz faydalı olacaktır.
Tabii bana da

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2006, 12:53   #98
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 542
Ali hocam tanukide ölü ağaçla canlı fidanı birleştirirken limesülfür uygulamasını nasıl yapıyoruz. Heralde bu daha önce anlatılmadı anlatıldıysada ben bulamadım. Ağaçların birleşeceğe yere sürmüyoruz herhalde bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2006, 12:03   #99
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
iyi gunler Murare, Fotograf makinem yok deyip buralara calismalarini hic eklemiyorsun, kim bilir sesiz sessiz ne calismalar yapiyorsun ve bir gun hepsini birden onumuze koyup, iste calismalarim , hanimlar, beyler deyip hepimizi sasknlik icerisinde birakacagini biliyorum ya , bekliyelim bakalim.

Zumrud-u anka [tanuki] tarzinda kurumus dal secilirken kuru dalin dayanikli sert bir dal olmasina dikkat edilir, Lime sulfur surmedeki amaclardan biri de dalin curumesini onlemektir. Bu yuzden canli agaci, kuru agacin uzerine yerlestirmeden once lime sulfur surulmelidir, kuru govde ve yasiyan govdenin birlestigi yerde ilme sulfur olmasi yasiyan agaci olumsuz etkilemez.
Hosca kal der iyi gunler dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2006, 12:36   #100
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 542
[QUOTE=yasiyan govdenin birlestigi yerde ilme sulfur olmasi yasiyan agaci olumsuz etkilemez.
[/QUOTE]
Sağolun ali hocam öğrenmek istediğim bu idi.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2006, 12:37   #101
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 542
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
iyi gunler Murare, Fotograf makinem yok deyip buralara calismalarini hic eklemiyorsun, kim bilir sesiz sessiz ne calismalar yapiyorsun ve bir gun hepsini birden onumuze koyup, iste calismalarim , hanimlar, beyler deyip hepimizi sasknlik icerisinde birakacagini biliyorum ya , bekliyelim bakalim..
Hocam umarım resimleri eklediğimde sizi hayal kırıklığına uğratmam

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2006, 22:22   #102
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
ali bey, 5 gündür iyice tiryakisi olduğum ağaçlar.net 'i ve yazılarınızı okudukça kendi yetiştirdiğim bir bonsai'ye sahip olmak için sabırsızlanıyorum.
iki sorum var ,
1. olarak bonsai yapmaya çam ağacı ile mi,diğer akçaağaç,karaağaç,alıç,geyik dikeni gibi ya da diğer tavsiye edebileceğiniz ağaçlarla mı başlamalıyız?
2. olarak ,gönlümden geçen akçaağaçlar ve geyik dikeni ,bu ayarda ağaçlara sizce nasıl bir yöntem uygulanmalı?pratik olarak fidandan mı büyütmeliyiz,çelikleme ya da air layering mi yapmalıyız?
Azalea için de aynı soruya cevap almak isterim,bugün aldığım açelya kısa gövdeli ve kısa gövedisinin üzerinde bir çok dala sahip..ve hiç şekil oluşturamıyorum zihnimde.
Teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim.


Düzenleyen tourkana : 03-12-2006 saat 07:49 Neden: nokta virgül ve eksik kelimeler yeniden girildi ve bıkılmadı :)
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2006, 08:10   #103
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler Tourkana, Buraya yazdigini ancak sen uyardiktan sonra gordum, bazan islerimin yogunlugundan burdaki her seyi hizla bir gozden geciriyorum. Bu ara senin yazdiklarin gozumden kacmis, gec verdigim cevap icin kusura bakma olurmu?

Ilk denemelerinizi karaagactan yapabilirsiniz. Bu ingiliz veya cin karaagaci olabilir. Alic da ilk bonsai denemeleri icin uygun bir agac.

Gonlunuzdeki agaclar olan, akcaagac ve geyik dikeni[alic] fidanlari elinizde yoksa, bonsaiye en cabuk ulasabileceginiz yontem bir fidancidan 3 ve yukari yaslarda fidan almaktir.[Fidan alirken nelere dikkat etmeniz gerektigi bu forumlarda yazilmistir okursaniz yardimi olur diye dusunuyorum.]
Celikleme ve air layering yapabilecek ana agaclariniz varsa, mutlaka deneyiniz.

Azalea bonsai, guzel oldugu kadar, zor bir bitki turu. Govdesi saksi icerisinde pek kalinlasmiyor, **** cok uzun yillar gerektiriyor. Tellenen dallari bukulurken cok kolay kiriliyor. Azaleani imkanin varsa yari golge bir yere dikip, onun yerde iki, uc yil buyumesine izin ver. Bu zaman suresinde sen de kendini bonsai konusunda iyice gelistirmis olursun, sonra azaleani topraktan cikarip istedigin sekli verir bonsai saksisina alirsin.

Bonsai bir omur surecek bir ugrastir,heyecan ve sabirsizligini anliyorum da ben yine, bu yolda yavas, yavas, emin adimlarla yurumeni diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2006, 18:17   #104
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-12-2006
Şehir: Almanya
Mesajlar: 4
Bonzailerimin cinsini bilmiyorum :((

Merhaba Ali Bey,

Yaklasik bir ay once ilk bonzailerimi (iki adet) bir yüpermarketten alarak bu ise adim attim. Yalniz acemiligimden dolayi cinslerini bir türlü ögrenemedim, üzerlerinde de yazmiyordu. Agaclarima gereken ilgiyi gösterebilmek icin öncelikle türlülerini bilmem gerektigini dusunuyorum. O yüzden bonzailerin fotoraflarini da mesajima ilave ediyorum. Ne tür olduklarini fotoraflardan cikarabilirseniz bana söyleyebilir misiniz? Gerekirse farkli acilardan cekilmis bir kac fotograf daha gönderebilirim.

Not: Özür dilerim ancak yüklemek istedigim fotoraflarin boyutu buraya eklenebilmek icin cok büyükmüs. E mail adresinize göndersem olur mu? Benim e -mail adresim autostriker@yahoo.com

Simdiden tesekkürler.

autostriker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2006, 22:14   #105
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
merhaba autostiker, aramıza hoşgeldin.. boyutları küçültsen de hepimiz görsek bonsailerini.
yeni gelen arkadaşlar bölümünde bir kendini tanıtsan...

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2006, 07:36   #106
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler autostriker, aramiza hos geldin, BONSAI ogrenmek icin tam yerindesin. Yaliniz memedin soylediklerine katiliyorum, once yeni gelen arkadaslar bolumunde kendini tanitirsan, tum arkadaslar kim oldugunu ogrenir.

Soracaklarini da burdan sorabilirsin, verilecek cevaplardan herkes yararlanir birde cevap alma sansin daha cok olur, soruyu herkes gorecegi icin mutlaka arkadaslardan biri cevapliyacaktir.
Her sey dilediginiz gibi olsun, hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2006, 12:52   #107
forever bonsai
 
K_MaRo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2006
Şehir: SaKarYa
Mesajlar: 7
Merhaba Arkadaşlar.2 gün önce bir botanik serasından bir bonzai satın aldım.Fakat aldığım yerdeki çalışanlar ilk defa bonsai getirdiklerini ve cinsini bilmediklerini söylediler.Öncelikle bonsai min resmini sizlerle paylaşmak istiyorum...






Öncelikle merak ettiklerim..?

1. Satın aldığım bonsai sağlıklı görünüyormu.
2. Bonsai nin cinsi
3. Bonsai me ev içindemi balkondamı bakmalıyım.Direkt güneş ışı alan veya güneş görmeyen yerdemi durmalı.
4. Gübreleme kaç haftada bir yapılmalı ve ne gibi gübre kullana bilirim.
5. Sulama yaptıktan sonra yapraklarına su püskürtmem gerekirmi...

Yani kısacası bonsai min daha sağlıklı olabilmesi için neler yapmalıyım arkadaşlar...

K_MaRo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2006, 14:21   #108
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
k-maro hoşgeldin.. bonsai forumlarını okuyunca, sorularının çoğuna cevap bulacaksın..
Buna rağmen aklına takılan sorulara arkadaşlar seve seve cevap vereceklerdir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2006, 14:50   #109
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Galeri: 5
Ben de K Maro' ya bir soru sorayım. Kaç liraya aldınız acaba? Sakarya dan mı aldınız? Ayrıca benim görüşüm bu bir ulmus cinsidir.

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2006, 15:03   #110
forever bonsai
 
K_MaRo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2006
Şehir: SaKarYa
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turunc Mesajı Göster
Ben de K Maro' ya bir soru sorayım. Kaç liraya aldınız acaba? Sakarya dan mı aldınız? Ayrıca benim görüşüm bu bir ulmus cinsidir.
Evet Turunc Sakarya dan aldım...30 ytl ye aldım Bikaç tane daha almayı düşünüyorum ama aldığım yerde sadece bu cins kalmıştı.Sakarya daki cicekçilerde başka cinsinden bula bilirsem 3 veya 4 cins almayı düşünüyorum

K_MaRo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2006, 15:49   #111
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Galeri: 5
Almadan önce elindekini yaşatmaya çalış. Bu konuda bilgin var mı? Yoksa önce ağaç bakımı ve bonsai bakımıyla ilgili biraz bilgi edinmeni tavsiye ederim. Bu tür hazır satılanların yaşama şansı düşük oluyor. Daha önceki yazıları okursan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın İşin zor çümkü nazlı bir kız sahibi oldun. Kolay gelsin...

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2006, 13:04   #112
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler Kmaro, aramiza hos geldiniz, dilerimki bu bonsai sevginiz bir omur boyu devam etsin.
Resmini eklediginiz agaciniz cin karaagacina [Ulmus parvifolia] benziyor [resim pek temiz deyil umarim yailmiyorum]
Agaciniz saglikli gorunuyor, yapraklarinin bir kismini veya hepsini bu mevsim dokebilir, endise etmeyin.
Cin karaagaclari dis mekan bitkileridir, bolkonunda gunes alan biryerde durmasi bence daha uygundur.
Su an gubreleme yapmana gerek yok, bu mevsim agacin buyumesi duracaktir.
Sulamayi sabahleyin erken saatlerde veya aksam uzeri yapabilirsiniz. Aksam uzeri sulamasinda yapraklarina su puskurtebilirsiniz.

Aldiginiz agacinizin fiyati 30ytl demissiniz ve 3-4 tane daha, deyisik cinslerden almayi dusunuyorsunuz. Bence bir fidanliga gidip 30ytl ile 4-5 fidan alip kendi bonsailerinizi yapmaya baslamalisiniz. burada bonsai yapmaniz icin yeterli bilgiler vardir is sizin bu bilgileri ogrendikten sonra pratige dokup beceri kazanmanizdir. Mademki bonsai isine sevdalandiniz bunu eninde sonunda ogrenmek zorundasiniz, pratige ne kadar erken baslarsaniz o kadar tez ve cabuk bonsaileriniz olur.
Gonlunuzdeki bonsailerinizin, gerceklesmesini dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2006, 13:57   #113
forever bonsai
 
K_MaRo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2006
Şehir: SaKarYa
Mesajlar: 7
Turunc öncelikle teşekkür ederim yardımın için.Bonsai min cinsinin ulmus olduğunun kesin kanaatine vardım sayende.Bonsai hakkında pek bilgim yoktu ama şu 1 haftada inan burdaki yazıları okuyarak çok bilgi edindim ve tamamını uyguladımda.henüz bonsai alalı bir hafta olmasına rağmen bu sabah kalktığım da yeni yapraklar verdiğini ve dibinde yemyeşil yosun oluşmaya başladığını gördüm ve çok sevindim
Fakat bir sorum olcak.Bonsai lerin kışın 4-6 haftalık bi dinlenme süresi olmasdı gerekiyormuş ama ben evde baktığım ve henüz yeni aldığım için bonsai yi dışarı koymaya korkuyorum.uyku dönemine girmesi için birdahaki seneyi beklemelimiyim yoksa şimdi bolkona koyup uyku dönemini geçirmesini beklemelimiyim....

K_MaRo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2006, 14:08   #114
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
daha önce incirinin uykuya yatmasına engel olan arkadaşımızın yazısını bulup okuyunca bunun sonucunu öğreneceksin...
ağaçların kışın soğuklaması şart.. çok sert soğuklar dışında balkonda durmasının bir zararı olmaz.. sonuçta ağaçlar dış mekan bitkileri.. ev içinde yaşamaya uygun değiller ..bonsailer içinde aynı şey geçerli...
gönül rahatlığıyla balkona çıkarabilirsin..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2006, 15:33   #115
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Galeri: 5
******* memetin dediği gibi yap. Balkona koy korkma üşümez. Sadece çok sert soğuklarda korumaya alırsın. Ama korumaya derken içeriye koy anlamında değil. Zaten içeride kış şartlarında hava kuru oluyor ısıtıcılar yüzünden ki senin bonsai bunu hiç beğenmeyecektir ve yapraklarını dökerek sana kızgınlığını belli edecektir.

Benim tek sorunum balkonumdaki bitkilerimi rahat bırakmayan kargalar. Bu karga milleti istanbulun göbeğinde başka uğraşacak birşey bulamadılar benim bonsai adaylarımın nazik topraklarını didikliyorlar. Bununla da yetinmeyip yeni çıkan tohumları koparıyorlar. Arapsacını ben ekiyorum onlar yoluyor.. Çiçek açan ne varsa tüm çiçekler haşince tek tek koparılıyor. Buna bir çare bulmak lazım ama ne?...

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2006, 15:50   #116
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
fikir fırtınası:
kargalar için daha fazla ilgisini çekecek bir şeyler koysan...yiyecek birşeyler..mısır gibi..parlak bir kaç şey, özellikle mavi olanlardan...
(hoş karglar çok kurnazdır, eğlence olsun diye yapmaya devam ederler yolmayı)

bu forumun bir yerlerinde kuşları kaçıran elektronik cihazlardan sözedildiğini hatırlıyorum.. nette satışı vardı..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2006, 16:05   #117
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Galeri: 5
Araştırayım bakalım forumda bu konuda neler yazılmış..
Ayrıca o kargaları annem geldiğinde bir kere kovalamıştı. O gün bugün kargalar musallat oldu başıma.

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2006, 16:14   #118
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
sen saksılarla uğraşırken ilerden izliyorlardır...en ilgi gösterdiğinle onlar da ilgileniyordur..yaz başında kuş kaçırıcı cihazlarla ilgili konuşmalar olduğunu hatırlıyorum ama nerde dersen, o kadarını hatırlamam zor..Sanıırım Malina nette cihazla ilgili sayfalar bulup eklemişti..Googlede bir bak...

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2006, 08:05   #119
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 542
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi autostriker Mesajı Göster
Yaklasik bir ay once ilk bonzailerimi (iki adet) bir yüpermarketten alarak bu ise adim attim. Yalniz acemiligimden dolayi cinslerini bir türlü ögrenemedim,
Merhaba autostriker sende hoş geldin. Eğer Türkiye'deki bir süper marketten almış olsaydın kesin ulmustur derdim ama sanırım Almanya'dan almışsın. Umarım oralarda farklı çeşitler mevcuttur.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2006, 08:07   #120
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 542
Bir hoşgeldinde Kmaro ya gitsin. Umarım tüm bonsailerin dilediğin gibi olur.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024