agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni88Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2014, 23:19   #1
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Gelincik Otu Karıştırması

Çok sevdiğim farklı bir lezzetle tanıştırmak istiyorum sizi. Görsel olarak çok etkilenmeyebilirsiniz ama inanın ki denemeye değer bir lezzet...

Gelincikleri sevmeyenimiz yoktur. Çiçekli halini çok seviyor olsam da pazarda gelincik otu satıldığını gördüğümde hiç tereddütsüz alırım.

Aranızda Bulgaristan muhaciri olan arkadaşların biliyor olabileceği bir yemek bu, ancak sadece belli bir bölgeden olanlar biliyor.

Gelelim yemeğimizin hazırlanışına...

Malzemeler:
Yarım kilo kadar gelincik otu
Bir baş kuru soğan
6 çorba kaşığı muhacir tarhanası (ekşi tarhana)
100 - 150 gr kavurma
2 çorba kaşığı un
Tereyağı
Pul biber, tuz

Hazırlanışı:
Gelincik otları ayıklanıp güzelce yıkanarak yemeklik doğranır. Bir baş soğan yemeklik çok ince çentilerek kıyılır ve tencereye alınan gelinciklerin üzerine eklenir. Bu arada tarhana bir miktar su ile ıslatılır. Gelinciklerin olduğu tencereye gelinciklerin seviyesinin biraz altında kalacak şekilde su konup ocağa alınır. Bu noktada isteğe bağlı 2 silme çay kaşığı kadar tuz ilave edilir. Soğanlar ve gelincikler pişip yumuşadığında tarhanayı ısladığımız kaba önce un ilave edilip iyice çırpılır; sonra da kaynayan gelinciğin suyundan eklenip ılıştırarak topaklanmasına izin vermeden karıştırılır. Bu esnada kavurma da eklenir. Muhallebi ya da beşamel sos kıvamına geldiğinde istediğimiz kıvamı yakalamış oluruz. Kıvamı yeterli gelmezse un ya da tarhana miktarını arttırma yoluna gidilebilir.

İstediğimiz kıvamı yakalayınca tereyağını yakıp pul biber ilave ettikten sonra yemeğimizin üzerine gezdirip afiyetle yenmek üzere servis edilir... Ben bu gece yaptım. Keşke ikram edebilseydim size de!
Name:  IMG_5174.jpg
Views: 1580
Size:  28.1 KB

Name:  IMG_5171-001.jpg
Views: 1609
Size:  26.7 KB

 
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 08:44   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Çok lezzetli görünüyor loveforlife, İstanbul'da bulunur mu acaba? Kesinlikle denemek isterim. Eline sağlık arkadaşım.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 10:26   #3
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Çok lezzetli görünüyor loveforlife, İstanbul'da bulunur mu acaba? Kesinlikle denemek isterim. Eline sağlık arkadaşım.
Hem de ne lezzet Sevgili Ozlem A! Köylü pazarlarının kurulduğu yerlerde şu günlerde bulabilirsin sanırım. Ben Bursa'da zaman zaman ıspanak satanların tezahlarında da görüyorum. Ispanak tarlalarında çok çıkarmış gelincik, onlar da ayırıp satıyor. Dilerim bulabilir ve bu lezzeti denersin canım. Bazı akrabalarımız kavurma yerine kıyma koyarak yapıyormuş. Ben hiç denemedim. Aynı güzel lezzet yakalanır mı bilemiyorum...

Ozlem A beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 10:40   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Bildiğim sadece Kastamonu pazarı var burda, bakalım orada bulabilecek miyiz..

Bu arada muhacir tarhanası bildiğimiz Rumeli tarhanasından farklı mı acaba? Nasıl yapıldığını bilen varsa yazsa buraya keşke..

Ben Ege tarhanası yapmıştım geçen yıl. O da ekşi maya benzeri bir usulle yapılıyor. Hazır alınanlarla kıyaslanamaz derecede güzel olmuştu.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 10:55   #5
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Bu arada muhacir tarhanası bildiğimiz Rumeli tarhanasından farklı mı acaba? Nasıl yapıldığını bilen varsa yazsa buraya keşke..

Ben Ege tarhanası yapmıştım geçen yıl. O da ekşi maya benzeri bir usulle yapılıyor. Hazır alınanlarla kıyaslanamaz derecede güzel olmuştu.
Rumeli tarhanasıyla fark olduğunu sanmıyorum. Hamura domates, kırmızı biber, nohut, yoğurt, soğan, tarhana mayası, tarhana baharı (bir miktar da irmik ekleriz biz, annem bereketli olur diyor) eklenerek yoğuruluyor. Sonrasında her gün yoğurarak ekşiyen hamur bir hafta kadar sonra küçük parçalara bölünüp kurutuluyor ve ufalanıp iyice kuruduktan sonra kış boyu kullanılıyor.

Ozlem A beğendi.

Düzenleyen loveforlife : 13-12-2014 saat 22:24
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 21:22   #6
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 1,239
Ispanak tarlalarında çok çıkarmış demişsiniz Sn. loveforlife, bilmiyorum tesadüf müdür, geçtiğimiz bahar annemle köye gittiğimizde evin önündeki ıspanakları toplarken çokça vardı gelincik otlarından. Ben ıspanakları toplarken annem de ayrı yere nünnüleri topluyordu. Ben de ne bu nünnü nünnü diye topluyorsun diye söyleyince bunların gelincik otu olduğunu ve bu otların yenilebilir olduğunu öğrenmiş oldum. Eskiden, yokluk zamanı çok kullanıldığını ama dört mevsim sebzelerin üretimi ile kullanımının giderek azaldığı söyledi annem.

Bu başlığı görünce bugün aradım annemi. Senin nünnülerden ne yapılıyordu diye sorunca, ıspanak gibi kavrulup üzerine sarımsaklı yoğurt kullanılabileceğini, pirinçli ıspanak yemeği gibi olabileceğini, tuz ile öldürülüp üzerine limonlu zeytinyağlı sos gezdirilerek salatası yapılabileceğini, börekleri ve gözlemeleri olabileceğini söyledi. Sonra ben anneme bu yemeğin malzemelerini sayınca hmmm karıştırmasını yapmışlar dedi.

Sayenizde, aslında bilinen fakat unutulmaya yüz tutmuş yeni bir lezzeti daha tadabileceğim. Teşekkürler Sn. loveforlife...

Bu arada annemin köyünde bu ota nünnü derlerken babamın köyünde ise maçiska olarak adlandırılıyor.

Name:  Nünnü.jpg
Views: 1862
Size:  61.1 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 21:54   #7
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,481
Bir yaşıma daha girdim... şu yaşımda daha bilmediğim neler var acaba...

Bu ottan benim bahçemde çokça çıkıyor, kıyıda köşede çiçeklerini açsınlar diye 3-4 kök bırakıyorum geriye kalanları söküp atıyorum.
Meğer ben bu kıymetli nimeti söküp atıyormuşum da haberim yokmuş bu ot bildiğimiz kırmızı açan gelincik çiçeği midir arkadaşlar...

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 22:17   #8
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
ıspanak gibi kavrulup üzerine sarımsaklı yoğurt kullanılabileceğini, pirinçli ıspanak yemeği gibi olabileceğini, tuz ile öldürülüp üzerine limonlu zeytinyağlı sos gezdirilerek salatası yapılabileceğini, börekleri ve gözlemeleri olabileceğini söyledi. Sonra ben anneme bu yemeğin malzemelerini sayınca hmmm karıştırmasını yapmışlar dedi.

Eklenti 529422
Köftesi, kayganası, mısır unu ile karmacası... Bunları da yapar anneniz mutlaka. Denemelisiniz. Ben eti kırk yıl yemesem aklıma gelmez ama ot için yatıya giderim. Yaptığım zaman ben de yapılışını ve fotoğraflarını eklerim. Gelincik lezzeti bol, şifa deposu bir bitki.

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 22:20   #9
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Bir yaşıma daha girdim... şu yaşımda daha bilmediğim neler var acaba...

Bu ottan benim bahçemde çokça çıkıyor, kıyıda köşede çiçeklerini açsınlar diye 3-4 kök bırakıyorum geriye kalanları söküp atıyorum.
Meğer ben bu kıymetli nimeti söküp atıyormuşum da haberim yokmuş bu ot bildiğimiz kırmızı açan gelincik çiçeği midir arkadaşlar...
Üstelik sen de göçmensin Sevgili Akçabardak! Neler kaçırmışsın, neler... Annem daha yıllar öncesinden yenilebilen otları toplamayı öğretmişti bana. Özellikle karmacayı yaparken yedi çeşit ot şifa olur der. Bildiğimiz kırmızı çiçek açan gelincik, çiçeği yenebilen lezzetli bir ot aynı zamanda...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 23:04   #10
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,481
Sevgili loveforlife çok haklısın ben de göçmenim gerçekten çok şeyler kaçırmışım, aslında çok genç yaşta ailemden kopup evlendikten sonra eşimin ailesiyle birlikte ne olduğunu anlamadan kendimi Türkiye'de buldum.

Ben bir çok otları arkadaş ve çevremde ki insanlardan öğrendim, e ne demişler öğrenmenin yaşı yoktur, bak bu gün de bunu öğrendim senin sayende, şimdi tadına bakmak için baharı beklemek zorundayım, tarifini verdiğin için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle

pria ve loveforlife beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 23:56   #11
Ağaç Dostu
 
efeege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: NAZİLLİ /DİDİM
Mesajlar: 980
oooo kan çekiyor evvelde bende selanik göçmeniyim.

efeege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2014, 12:18   #12
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Böreği, ıspanaklı börekten bile güzel oluyor... Nasıl canım çekti şimdi

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2014, 17:09   #13
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,368
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Böreği, ıspanaklı börekten bile güzel oluyor... Nasıl canım çekti şimdi
Ne çok ta seven varmış bu gelinciği..
Hani diyorum sevgili A_NOMAD, benim köydeki fidanlığa yakın olsaydınız bir tane gelincik bırakmazdınız yani..
Baharda kıpkırmızı olur benim fidanlık..

Bugünlerde yine her an köye gidebilirim, inanın sizin ve sevgili uyap'ın gelincik aşkını bildiğim için, eğer dertlerimden fırsat bulabilirsem bir iki yemeklik gelincik kesip göndermeyi çok istiyorum..
Şimdi tam da körpe zamanları..
Son gidişimde nergislerimin aralarındaki gelincikleri söküp söküp attım, bilseydim sizlere gönderirdim..

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2014, 07:48   #14
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,771
Bu otun Latince adi nedir? Ayrica Sn loveforlife, yaptiginiz corba cok guzel gozukuyor.

loveforlife ve uyap beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2014, 08:41   #15
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Bildiğim kadarıyla papaver rhoeas Sn. Birnefestoprak. Gerçekten de tadı enfes oluyor. Tarhananın ekşiliği de çok yakışıyor. Çorbadan daha koyu kıvamlı bir yemek...

birnefestoprak ve uyap beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2014, 21:52   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-01-2012
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 23
Çocukluğumun gözlemesini hatırladım başlığı görünce.İstanbul'da pazarlarda gelincik bulmak imkansız gibi ,sadece ısırgan daha kolay bulunabiliyor.Rahmetli annem gelincik ve ısırganı ince doğranmış kuru soğan ve tuzla ovardı,ısırganın kokusu harikaydı. Ben de gelincik yerine ıspanak kullanıyorum ama ısırganın o eski kokusunu bulmak çok zor belki Gelibolu'daki pazara gelen ısırganlarda bulunabilir

ryhnckmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2014, 18:33   #17
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,368
Ne kadar da kıymetliymiş şu gelincik otumuz..
Benim fidanlık tıka basa dolu..
Mecburen üstlerinde geziniyorum..

Köyde mahallenin kadınları bir ara fena dadanmışlardı benim oraya..Fiğ-yonca-tirfil ektiğim sene baktım gelincik otlarını keselim derken benim ektiğim otları çiğniyorlar..
Rica ettim, bir daha gelmediler..
Ama ben oralarda yokken yine tel örgüden içeri dalıp toplayanlar vardır.

uyap beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2014, 19:07   #18
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 631
Galeri: 27
Bizim zeytinlerin arası da gelincik dolu Sanırım zeytin bahçesini seviyor gelincik.Geçen sene yemeğini de yapmıştım bizim sayfada yapılışını yayınlamıştım. (kardeş bahçeler- Sahire) Tatmak isteyenler olursa yol masrafı+kargo masrafı alıcıya ait olmak üzere yollayabilirim...

pria ve uyap beğendi.
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2014, 20:28   #19
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,487
Galeri: 14
Şöyle gezinirken forumda buraya da bir uğradım.
Ne tesadüf, dün aldım 1kg 2tl olarak. Bu gün de yedik bile.
Bu mu gelincik otu. Burada köylü pazarından kaçırmam yeşillikleri.

Eklenen Resimler
 
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2014, 22:08   #20
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,368
Evet sayın yeşillim, gelincik otu bunlar..

yeşillim ve uyap beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2015, 19:52   #21
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,481
Arkadaşlar bahçemde çıkan bu otlar gelincik otu mudur? emin olmak için bir de sizlere sormak istedim.
Tadına bakmak için sabırsızlanıyorum da...


Name:  DSCF6517.jpg
Views: 5551
Size:  65.6 KB

Name:  DSCF6518.jpg
Views: 3954
Size:  68.0 KB

loveforlife beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2015, 09:23   #22
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,368
Evt, sayın akçabardak..bunlar gelincik otu..afiyetle tüketebilirsiniz..

(Bakın, benim fidanlıktaki gelincikler de bunlar)

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2015, 09:31   #23
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,481
Teşekkür ederim sayın pria, sizin fidanlıkta olanlar da güzel yetişmişler.

uyap beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 19:19   #24
Ağaç Dostu
 
münevver48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 1,997
sevgili akçabardak, bugün gelincik,ıspanak, gazayağı, deve tabanı ve kinkiş karışımı otlardan gözleme yaptım.sizede tavsiye ederim.gelincik böreği çok lezzetli olur.

akçabardak, Milla ve uyap beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 19:55   #25
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Arkadaşlar,
Bu söylediğiniz otların önemli bölümünü bilmiyorum,ya da bildiğimi bilmiyorum. Bir daha aldığınızda resimlerini paylaşabilir misiniz?

uyap beğendi.
Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 21:07   #26
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,481
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak, bugün gelincik,ıspanak, gazayağı, deve tabanı ve kinkiş karışımı otlardan gözleme yaptım.sizede tavsiye ederim.gelincik böreği çok lezzetli olur.
Teşekkür ederim sevgili münevver48, bahçemde 8-10 kök çıkmış ama bir tanesi biraz gelişmiş yukarıda fotoğrafta ki gibi, 2-3 tanesinden önce çorbasını denemek istiyorum diğerleri biraz büyüsünler böreğini de yaparım... eminim gözlemelerin çok lezzetli olmuştur afiyetler olsun... canım da çekmedi değil hani... havalar ısınmaya başladığında buralarda da başlar artık çıkmaya otlarımız.

Arka sokakta bir komşumun bahçesinde bir karış boyunda ısırganlar çıkmıştı, gözümü onlara dikmiştim onların da böreği, gözlemesi çok güzel oluyor ama şu son don olaylarında resmen yanmışlar, hiç sorma öyle üzüldüm ki onlara taze taze çok güzellerdi. Aksi gibi o bahçeden başka hiç bir bahçede yok... bu sene tadına bakamadık

Milla ve uyap beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2015, 07:37   #27
Ağaç Dostu
 
münevver48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 1,997
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Arkadaşlar bahçemde çıkan bu otlar gelincik otu mudur? emin olmak için bir de sizlere sormak istedim.
Tadına bakmak için sabırsızlanıyorum da...


Eklenti 535870

Eklenti 535871
sevgili akçabardak bunların büyüklüğü tam böreklik yapılacak durumda.dediğin gibi ben ısırganı unutmuşşum. bizde baharda yapılan böreğin tadı bir başka güzel olur.doğadan topladığımız türlü otlardan yapılan börek,gözleme,ot kavurması,salatası ve yemeklerinin tadı hiç bir şeye benzemez. şu günlerde birde şevketi bostan yemeğini sık yapıyorum.


sevgili milla,en kısa zamanda toplanan otlarların fotoğraflarını size sunarım.

akçabardak, Milla ve uyap beğendi.

Düzenleyen münevver48 : 13-02-2015 saat 10:34
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 09:12   #28
Ağaç Dostu
 
münevver48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 1,997
sevgili milla, dün biraz arkadaşlarla ot toplamaya gittik. fotoğraflarını paylaşmak istedim.
sarıot
Name:  Fotoğraf1936.jpg
Views: 1692
Size:  72.4 KB


Name:  Fotoğraf1937.jpg
Views: 1387
Size:  68.7 KB

gazayağı
Name:  Fotoğraf1940.jpg
Views: 1384
Size:  74.3 KB


Name:  Fotoğraf1939.jpg
Views: 1270
Size:  73.8 KB

devedikeni
Name:  Fotoğraf1944.jpg
Views: 1635
Size:  56.3 KB

akçabardak ve uyap beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 09:16   #29
Ağaç Dostu
 
münevver48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 1,997
bunlarda hindiba bahçemde kinkiş dediğim otun fotoğrafını da bir ara paylaşırım.h
Name:  Fotoğraf1945.jpg
Views: 1342
Size:  69.7 KB


Name:  Fotoğraf1946.jpg
Views: 1369
Size:  70.8 KB

akçabardak ve uyap beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 12:32   #30
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,481
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili akçabardak bunların büyüklüğü tam böreklik yapılacak durumda.dediğin gibi ben ısırganı unutmuşşum. bizde baharda yapılan böreğin tadı bir başka güzel olur.doğadan topladığımız türlü otlardan yapılan börek,gözleme,ot kavurması,salatası ve yemeklerinin tadı hiç bir şeye benzemez. şu günlerde birde şevketi bostan yemeğini sık yapıyorum.


sevgili milla,en kısa zamanda toplanan otlarların fotoğraflarını size sunarım.

Sevgili münevver48 mesajını şimdi gördüm, gelincik otlarımı bu gün toplayıp tadına bakacağız inşallah. Şevketi bostan otunu pazarlarda görüyorum ama nasıl pişirildiğini bilmediğim için hiç denemedim bu güne kadar.

Doğanın bize sunduğu bu değerli bitkilerin kıymetini bilmemiz, değerlendirmemiz gerekiyor ama maalesef ben çoğunu bilemiyorum. Örneğin yukarıda senin vermiş olduğun otların arasında sadece hindiba otunu tanıyabildim ve ondan bende çok toplarım, diğerlerini ilk defa görüyorum.

İyi ki fotoğraflarını koymuşsun şimdi gözlerim bu otları arar olacak bu gidişle, çok teşekkür ederim. Toplamış olduğunuz otları şifa niyetine tüketmeniz dileğiyle sağlıkla kalın, sevgiler.

münevver48 ve uyap beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019