View Single Post
Eski 13-12-2014, 21:22   #6
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Ispanak tarlalarında çok çıkarmış demişsiniz Sn. loveforlife, bilmiyorum tesadüf müdür, geçtiğimiz bahar annemle köye gittiğimizde evin önündeki ıspanakları toplarken çokça vardı gelincik otlarından. Ben ıspanakları toplarken annem de ayrı yere nünnüleri topluyordu. Ben de ne bu nünnü nünnü diye topluyorsun diye söyleyince bunların gelincik otu olduğunu ve bu otların yenilebilir olduğunu öğrenmiş oldum. Eskiden, yokluk zamanı çok kullanıldığını ama dört mevsim sebzelerin üretimi ile kullanımının giderek azaldığı söyledi annem.

Bu başlığı görünce bugün aradım annemi. Senin nünnülerden ne yapılıyordu diye sorunca, ıspanak gibi kavrulup üzerine sarımsaklı yoğurt kullanılabileceğini, pirinçli ıspanak yemeği gibi olabileceğini, tuz ile öldürülüp üzerine limonlu zeytinyağlı sos gezdirilerek salatası yapılabileceğini, börekleri ve gözlemeleri olabileceğini söyledi. Sonra ben anneme bu yemeğin malzemelerini sayınca hmmm karıştırmasını yapmışlar dedi.

Sayenizde, aslında bilinen fakat unutulmaya yüz tutmuş yeni bir lezzeti daha tadabileceğim. Teşekkürler Sn. loveforlife...

Bu arada annemin köyünde bu ota nünnü derlerken babamın köyünde ise maçiska olarak adlandırılıyor.

Name:  Nünnü.jpg
Views: 4438
Size:  61.1 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön