agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2006, 10:55   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Arum maculatum (Panca Yılanyastığı, Nivik, Yılan bıçağı, Kabargan )

Name:  Arum_maculatum.jpg
Views: 36486
Size:  28.0 KB

- Tırşık (H. İbrahim ARIKAN, Tarsus-İçel, 1996)

Malzemeler: 2 kg taze bitki, 1 kg yoğurt, 1 su bardağı döğme, 1 su bardağı nohut, 1 yemek kaşığı tuz, 1 litre su, yeteri kadar un.

Hazırlanışı: Önce tencere içerisinde su hafif ateşte ılık hale getirilir. İçerisine döğme, nohut, tuz ve yoğurt konularak karıştırılır. Bu esnada toplanıp temizlenen ve ince ince doğranmış bitki ilave edilir. Üzerini kaplayacak şekilde un serpilir. Daha sonra tencerenin kapağı sıkıca kapatılır ve sofra beziyle sarılır. 1 gün kadar beklemeye alınır. Sonra tencere kaynamaya bırakılır. Kaynama esnasında çıkan yeşil köpükler alınır. Bu köpükler otun zahirinin çıktığını belirtmektedir. Köpükler bitinceye kadar kaynatılır. Sonra biraz dinlendirilerek servise hazır hale gelir
(Tarif: Hatice ARIKAN).

- Nivik Yemeği ( Nuran İşler, Zile( Alibağ Köyü) Tokat,2001)

Malzemeler: 1 kg. nivik bitkisi, 2-3 adet kuru soğan.,1 yemek kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı yağ (sıvı veya katı) ve yeterince tuz.

Hazırlanışı: Bitki yaprakları bol su ile yıkandıktan sonra doğranır. Bu sırada elin zarar görmemesi için poşet takılır. Doğranan bitki tuz ile birlikte bir süre ovulur ve bir saat kadar bu halde bekletilir. Daha sonra soğuk su ile bol bol yıkanır. Bir tencerede doğranmış olan soğanlar pembeleşinceye kadar kızartılır. Bunun üzerine hazırlanan bitki ilave edilip karıştırılır. Üzerine kırmızıbiberi ve tuzu ilave edilip ocaktan aldıktan sonra servisi yapılır.
( Tarif: Sevim Çamok)

-Tirşik çorbası (Ayşe Kızılkaya, Ceyhan- Adana,2001)

Malzemeler:1 kg. çiçeklenme öncesi toplanmış yılanyastığı bitkisi. 1 su bardağı nohut, 2 su bardağı ılık su,2 su bardağı döğme( Buğdayın pişirilip kurutulduktan sonra kabuğu bazı işlemlerden geçirilerek soyulmuş halidir), 2 su bardağı un, yeterince ayran ve tuz.

Hazırlanışı: Toplanan bitki iyice yıkandıktan sonra çok ince şekilde doğranır. Daha sonra hafif ılık su, döğme, nohut ve ayran karıştırılır. İçerisine doğranmış yılanyastığı ve bir miktar un ilave edilerek tekrar karıştırılır. Kalan un bu karışımın üzerine dökülür. Bu karışım mayalanıp ekşimesi için kabın kapağı kapatılarak bir gece bekletilir. Sonra pişirilmeye başlanır. İçindeki ayranın kesilmemesi için kaynayıncaya kadar karıştırılır. Yılanyastıkları pişirme esnasında sararıp, dil yakmayacak kadar pişirmeye devam edilir (30–40 dakika). Yemek servise hazırdır. İstenirse soğuk olarak ta yenebilir
(Havva Göçmen)

- Nivik Yemeği (Elif Sibel ÖKSÜZ, Samsun, 1996).

Malzemeler: 1 kg genç dönemde toplanmış bitki, 1 çay bardağı pekmez, 100 gr kurutulmuş ve eritilmiş kızılcık, 1 çay bardağı yarma, 1 fincan mısır unu.

Hazırlanışı: Bitki bir süre ocakta haşlanır. Haşlanan bitki süzülerek acısı alınır. Süzülmüş bitki ayrı bir tencerede kaynayan suya atılır. Üzerine kurutulmuş, çekirdeği ayrılmış kızılcık ezilerek tencereye atılır. Yemek pişmesine yakın karışıma mısır unu ve yarma eklenerek bir süre daha ateşte bırakılır. Daha sonra servis yapılır
(Tarif: Nahide KÖMPE).

— Yılan Yastığı Yemeği (Güray KUKUL, Tokat, 1997)

Malzemeler: 500 gr taze bitki yaprağı, yarım su bardağı zeytinyağı, 3–4 adet sarımsak, 1 su bardağı bulgur, 1 adet limon, tuz, nane ve baharat.

Hazırlanışı: 500 gr yılanyastığı yaprağı yıkanıp doğranır. Bir tencereye konulur. Diğer bir tarafta zeytinyağı ile sarımsak kavrulur. Bunlar tenceredeki yaprakların üzerine konulur. 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Daha sonra bu karışıma limon suyu ve bulgur eklenir. Tencere yüzüne kadar su ilave edilerek 1 saat pişirilir. Bulgur piştikten sonra sarımsak, nane ve baharattan oluşan karışım eklenerek servise sunulur
(Tarif: Edaviye SÜSOY).

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2006, 13:42   #2
Yeni Üye
 
CaN_BaKıR's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2006
Şehir: İzmir / Türkiye
Mesajlar: 23
Yılan yastığı

Arum maculatum ülkemizde var mı? Valla ben bu bitkiyi yemeye kıyamam görürsem paludarium için hemen bir köke alırım Hoşuma gitti görüntüsü

Elinize sağlık tarifler için

CaN_BaKıR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2006, 13:55   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Can bey benim bitkiler hakkında bilgim amatörce, aynısımı benzerimi söylemem çok zor.Ama buna benzer bir bitkiyi ben gördüm.Çatalkaya da.Havalar serinleyince yürüyüşlere çıkmaya başlarım oralarda bakarım .

Mine hanım eklediyse memleketimizde olan bir bitkidir

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2006, 14:13   #4
Yeni Üye
 
CaN_BaKıR's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2006
Şehir: İzmir / Türkiye
Mesajlar: 23
Merak ettim şimdi... Eğer varsa cidden hoşuma gitti.. Paludarium için uygun bir bitki gibi duruyor...

Bu arada ne yalan söyliyeyim tadınıda merak ettim aslında

CaN_BaKıR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2006, 20:57   #5
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Yenilebilir olduğunu bilseydim çoktan bende denemiş olurdum.
Bakalım bulabilecekmiyim

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2006, 23:13   #6
Ağaç Dostu
 
Ateş Öztan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 500
Galeri: 1
Bu konuda mutfak dostları derneği nin yayınladığı "Yurdumun Yenilebilir Otları " kitabı mükemmel.
İçinde, otların detaylı tanıtımı yanında bir de yemek tarifi var.
Doğada dolaşırken her zaman başvurulabilecek bir kaynak.

Ateş Öztan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2006, 01:28   #7
Ağaç Dostu
 
bahcıvan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 541
Arum maculatum (yılan yastığı) ülkemizde var . Yemeğide yapılıyor fakat zehirli ve bazı işlemlerden geçmesi gerekiyor. Ben bir zamanlar pazarda satan birinden almıştım. Yabani otlara meraklı olduğum için onuda denemek istedim.
Normal yemek gibi bol etli pişirdim. 1-2 çatal aldıktan sonra dilim kabarmaya ve sanki boğazıma doğru şişip tıkamaya başladı, çocuklarda 1 parça almıştıki hepimiz bir gariplik olduğunu anlayıp bıraktık. Tabii yemek doğruca çöpe gitti.
Yabani otlardan faydalanalım derken, zarar görmemek için öncelikle o otu iyi tanıyan biriyle almalı veya toplamalıyız. Ve sadece almak toplamak değil pişirme şekli hakkındada bilgi edinmeliyiz. Bazıları işlemden geçtikten yenebilir oluyor.

bahcıvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2007, 00:45   #8
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CaN_BaKıR Mesajı Göster
Arum maculatum ülkemizde var mı? Valla ben bu bitkiyi yemeye kıyamam görürsem paludarium için hemen bir köke alırım Hoşuma gitti görüntüsü

Elinize sağlık tarifler için

Var.
Gölge ve nemli yerlerde, metruk bahçelerde yetişiyor.
Fakat biz zehirli diye bilir, ellemezdik , adı da zaten ürkütücü baksanıza. Yılan Yastığı.


Düzenleyen Balıkcı : 27-01-2007 saat 10:58
Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2007, 09:06   #9
ahm10
 
ahmet10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2006
Şehir: KOCAELİ BALIKESİR
Mesajlar: 34
Yılan otu deiğimiz o bitkiyi biz görünce altında yılan var diye yanına bile gitmez kaçardık . Küçükken altında yılan uyur diye annem bizi kandırırdı. Hiç yenildiğini duymamıştım.

ahmet10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2007, 10:57   #10
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Bu da iki gün önce gördüğüm bir yılanyastığı.


Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2007, 16:59   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Yılan yastığı çiçekleri açtığında inanılmaz güzel görünyüler sunar. Özelliklede patlıcan moru dediğimiz kadifemsi renklerde. Bizim oralarda YILAN BURÇAĞI da derler. Yalakdere bölgesinde çok fazla olur. Nemli ve su kenarı olan bölgeleri çok seviyor.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2007, 17:34   #12
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Yılan yastığı yapraklarının yenilebileceğini hiç düşünmezdim.Çünkü, o muhteşem çiçeğinin çok kötü bir kokusu var. Mayıs-Haziran gibi çiçekleniyor. Ben Enez'de solmuş haline yetişmiştim.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Vildan Sönmez : 31-01-2007 saat 12:00
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2007, 17:43   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Teşekkürler Vildan Sönmez.

Görsel açıdan muhteşemdirler.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2007, 00:19   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Mine hanımın bahsettiği stelleria media adlı bitkiyi Yalova armutluda KAZAYAĞI denilen bir ota benzettim.gübreli yerlerde bol yatişiyor.Toprağı ve yer örtücü bitkilerin üzerini yorgan gibi örtüyor.Dalını kırdığınızda içinde iplık gibi bir madde var.Armutluda halkın çok tükettiği sevilen bir ot.kavurmasını yedim ıspanağa benziyordu .İlkbaharda bahçemden neredeyse bir traktör çıkıyor.yola yola bitiremiyorum.yerörtücülerede bayağı zarar veriyor.yazında aynı sorunu yabani semizotlarıyla yaşıyorum. şu anda da bahçeyi yılan yastıkları sarmış durumda ve de yabani pırasalar.Acaba pazarda tezgahmı açsam?

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2007, 12:24   #15
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı Mesajı Göster
Var.
Gölge ve nemli yerlerde, metruk bahçelerde yetişiyor.
Fakat biz zehirli diye bilir, ellemezdik , adı da zaten ürkütücü baksanıza. Yılan Yastığı.
Çocukken evimizin karşısındaki minik koruda piknik yapardık, arada hazım turları yaparken yılan yastığına rastlardık. Çoğu birileri tarafından parçalanmış, ezilmiş durumda olurdu. Sağlamlarına rastladığımızda ise, annem bizi oradan hemen uzaklaştırırdı. Lanetli bir bitki olduğunu düşünürdüm çocuk aklımla

yağmur beğendi.
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2007, 21:32   #16
Ağaç Dostu
 
aysemelike's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 434
Galeri: 255
yılan yastığı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Yılan yastığı yapraklarının yenilebileceğini hiç düşünmezdim.Çünkü, o muhteşem çiçeğinin çok kötü bir kokusu var. Mayıs-Haziran gibi çiçekleniyor. Ben Enez'de solmuş haline yetişmiştim.
Yılan yastığının bir yerde okumuştum patlıcan gibi olan kısmınında zehirli olmasına rağmen özel bir işlemden sonra yemeği yapılıyormuş...

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2007, 10:10   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Halk içinde Gavur pancarı olarak da bilinen Yılanyastığının yumrulu kökleri un haline getirilip yağda kavrululduktan sonra, sedef hastası olan kişiye önce duş aldırtılıp ardından macun halinde vücuda sürülerek sadece bir gün bekletildikten sonra vücutta sedef hastalığından eser kalmamaktadır.

MELTEMMMM beğendi.
sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2007, 15:30   #18
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
Halk içinde Gavur pancarı olarak da bilinen Yılanyastığının yumrulu kökleri un haline getirilip yağda kavrululduktan sonra, sedef hastası olan kişiye önce duş aldırtılıp ardından macun halinde vücuda sürülerek sadece bir gün bekletildikten sonra vücutta sedef hastalığından eser kalmamaktadır.
Bu müthiş bir bilgi.

Tanıdıklarımızdan deneyen var mı acaba?

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 23:14   #19
Ağaçsever
 
fahriye07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 86
sizlere çok komik anımı yazıyorum .eşimin annesiğilin bahçesinde çiçek açmış halde gördüm ,çiçeğini çok beğendim için eve götürmeye karar verdim ve çok çok topladım poşete koydum .dolmuşa bindim kısa bir süre sonra dolmuşda çok pis koku kokmaya başladı .herkes birbirine bakıyor .şöför bey bu kokuda ne böylediye soruyorlar,kokunun benim çiçekten geldiğini ,anladım elimdeki çiçeğe bakıyorlar ne güzel çiçekmiş nerden aldınız diye soruyorlardı .bazı müşteriler fazla dayanamadı,dolmuşdan indiler.ben neyse eve geldim ,balkona çiçeği ıslattım ,kokusu gelmez diye düşündüm ki komşularım kapımızı çalıp binada çok pis bir şey kokuyor nedirki bukokan şey ben hemen çiçeği aldığım gibi çöp bidonuna attım .benim niyetim çiçeği kurutmaktı.ama olmadı .

fahriye07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 23:53   #20
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Gerçekten güzel görüntüsü var ama çok pis kokuyor.Dolayısı ile de çok sinek çekiyor.


Düzenleyen Vildan Sönmez : 04-04-2009 saat 00:10 Neden: düzeltme
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 00:10   #21
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Mayıs 2008 Enez

Eklenen Resimler
   
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 00:11   #22
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Yine de saksıya ekip denedimBu yıl yeşerdi.

Eklenen Resimler
 
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 12:25   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Mersin bölgesinde adı TIRŞIK. Doğrarken de yerkende dikkatliş olunması gereken, ama çok şifalı bir bitki. Benim bahçelerin etrafında bir çok köy öbeği var. resimlerini de çektim. Akşamüzeri yayınlarım. Ama ben korktum doğrusu bir bilenin yardımı olmadan yemeğini **** en meşhuru çorbasını yapmaya. Kendi başıma bir tek bu otu pişirmedim)) Yakında iyice araştırıp hem yapmak istiyorum hemde resimleyip bu site de belgelemek.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 12:57   #24
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Çok şifalı bitki gerçekten de. Babannem her sene toplar, kavurur. Hatta dört gözle bekler mancarların çıkmasını. Biraz ağzı burar ama yine de tadı güzeldir. Sevgili Şükran Hanımın söylediği gibi burda da Gavur Mancarı denir.
Ama Babannem daha farklı yapar. Mancarları haşlar, süzer, soğan doğrar, kavurur, ocaktan alacağına yakın yumurta kırar, mancarlarla karıştırır sonra yenir.
Yılan yastığı dendiğini bilmiyordum artık ben yemem galiba çok korkarım yılandan)

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 14:11   #25
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Sn.begonvil14 bahsettiğiniz bitkinin yılan yastığı olduğuna eminmisiniz? Bu bitkinin yoğurtta bekletilmesinin sebebi zehrinin çıkması.Babaannenizin yaptığı farklı bir bitki olmalı aksi takdirde kesinlikle zehirlerdi.Annemle çok yaparlar yemeğini,ince doğranması da çok önemli.Kısacası sabır lazım.Yapıldığı gün yenememeside cabası.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 17:35   #26
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Emin değilim galiba bu bitki değil. Çünkü biz yoğurtta bekletmiyoruz. Pişince hemen yiyoruz. Babannemler toplayınca tekrar bakayım o zaman.

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 20:25   #27
Ağaçsever
 
muhacir07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Herkese merhaba!Bahsi geçen bu bitkiye biz yılan burçağı deriz.park,bahçe,tarla,yol kenarı...ve aklınıza gelebilecek bilumum metruk yerlerde kendiliğinden yetişir.Biz küçükken zehirli diye dokunmazdık.Hatta gördüğümüz yerde elimize bir sopa alır parçalardık.
İlk defa 2ay önce Tarsus'lu bir arkadaşımda çorbasını yedim.(KORKARAK)
Tadı çok güzeldi.Arkadaşım defalarca otu anlattı ama ben yinede farklı bir ottan bahsettiğini zannetmiştim.Annemlere yılan burçağı çorbası içtiğimi söyleyince duymadığım laf kalmadı.Tarifini öğrenip denemek istiyorum.Ama yinede zehirini gidermede hata yaparım diye korkuyorum.Denersem sizlere de anlatırım.(Annem duymadan!)

muhacir07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 22:41   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Yılan yastığına Karadeniz Bölgesi'nde ''nivik'' diyorlar. Şubat ayında ilk çıkan taze yapraklardan yukarda tarifi verilen yemeği yapıyorlar.

Arum, Arisarum, Dracunculus... bunların tümü aynı familyaya bağlı farklı türler olmalarına rağmen Türkçe karşılıkları Yılan yastığı, yılan bıçağı gibi adlarla geçmekte. Vildan Hanım'ın fotoğrafını eklediği Dracunculus. Bu bitkiye dokunma ve koklama imkanım olmadı ama sanıyorum kötü koku yayanı bu. Arum bitkisinde kötü bir koku olmuyor.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 15:17   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
eşimle bende çok severek yiyoruz kavurmasını yapıyoruz biz annemden öğrendim ağzı buruyo ama gerçekten zehirli olduğuna inanmıyoruz çünkü bizim ailede herkes bu zamanlarda kavurur yerler hiç kimsede en küçük bi etki olduğunu duymadım. hani bahçemde birsürü var diyosunuz ya sizin yerinizde olmayı çok isterdim 3 senedir yemedim neredeyse

gül84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2009, 19:44   #30
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Yılan yastığı **** bizdeki ismi ile "çalıpancarı" bence mecbur kalınmadığı müddetce yenmeyecek bir şey. Eski zamanların birinde annemle topladık ve kuruttuk. Kış gelinc yiyeceğiz güya. Kış geldi ve annem pişirdi. İnsanın boğazını gıcıklayan bir şeki var. Farenjit olduğunu sanarsın ve sürekli boğazıyın içini kaşımak istersin. Annem yemeğini yapmayı bilmiyorsa onuda bilmem.
Ama şifa için yenir. İnternetten öğrendiğime göre norolojik etkileri varmış.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024