agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   selenn / Kaktüs ve Sukulentlerim (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/17597.htm)

selenn 06-04-2017 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yardimcierhan (Mesaj 1501092)
Fotoğraflar çok profesyonel çekilmiş, verdiğiniz bilgilerden hep yararlandım.
Bugün şükran günü gibi benim için. Sevdiğim, yararlandığım herkese hem teşekkür, hem de tebrik mesajı atmak istedim. Siz de onlardan birisiniz.
Elinize, emeğinize sağlık! : ' )

Ben teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

cemal.S 15-05-2017 05:06

Merhabalar. ...

Sabahın bu saatinde sayfanın tamamını gözden geçirdim. Bir acemi çaylak olarak bilgilenmek bir yana doldum taştım. Kızlarımın anası ile yeni ilgi alanımız sukluentler. Sanırım dış mekan işi bizi yormaya başladı. Bilgilerinizi çalıyor ve uyguluyoruz haberiniz olsun istedim. Çok teşekkür ederiz. Sağolun. Enisteye selamlar.
Yalova'dan bir dost.
Saygıyla.

archangel 03-05-2018 13:15

1 Eklenti(ler)
Merhabalar selen hanim bayildim kaktus ve sukulentlerine hayran kaldim tebrik ederim sizi :) hepsi muhtesem .. ufak bir bilgiye ihtiyacim var yanitlarsaniz cok mutlu olurum : kalanchoe tubifloram var sizde gorunce emin oldum :)) nasil bakarim nasil cogaltirim cok merak ediyorum boyu 28 cm ama cok ciliz ve tek sap asagida bes cm si kel seyrek olrak yaprakli uzuyor ucu daha col yaprakli biraey olucak diye odum kopuyor dogrusu .. neler tavsiye edersiniz ? Tesekkur ederim ..

asyaa 25-11-2018 23:21

Archangel cok arsiz sekilde cogaliyor aslinda ozellikle buyuk saksilarda uzama olmasi normal bir sure Sonra saksi yavru dolacaktir. Tavsiyem biraz genis saksiya alip gunes alan yerde bulundurun. Gecirgen toprakta olursa hizla cogalacaktir.

nanemolla 26-11-2018 07:50

Açıklamalar harika sn selenn bitkilerinizde öyle ******. Emeklerinize sağlık.

Blmbrs29 10-04-2019 09:39

Sevgili selenn, öncelikle sayfanı inceleyip hayran olmamak mümkün değil. Kaktüs, sukulent ve diğer çiçeklerinin hepsi harika görünüyor.
Yaklaşık 9 ay önce bende de sukulent merakı başladı. İnsan sizin coşmuş çiçeklerinizi görünce kendi bitkilerinin de hemen öyle olmasını istiyor.
Merak ettiğim bir konu var, mesajların hepsini okudum ama gözümden kaçtıysa affola. Özel bir besin falan kullanıyormusunuz. Çünkü yaklaşık 6 ay ara ile yüklediğiniz fotoğraflarda bariz büyümeler gözüküyor. Benimkiler sanki hiç büyümüyor gibi.
Bir de kendi evinde üretip satış yapan bir arkadaştan alıyorum sukulentlerimi. Bana baharda çiçeklerin topraklarına 1-2 tane kedi maması gömmemi söyledi. Suladıkça mama eriyip bitkiye besin olacakmış. Bu konuda ne dersiniz benimle dalga geçmiş olabilir mi ��
Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.
Eskişehirden sevgiler

SukuBet 12-03-2020 08:50

Crassula Ailesinden Çiçeğim Boynunu Büktü
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 767045)
Crassulaceae familyasından Crassula falcata ve Crassula mesembryanthemopsis'in hibriti olan bir tür.
Direk güneş almayan aydınlık mekanları seviyor. Yaprak çeliklerinden ya da sürgünlerinden üretimi yapılabilir.

Yaz aylarında düzenli sulama istiyor, kışın ise don olayına karşı oldukça hassas. Çiçeklenmesi kış sonunda oluyor. Gri-yeşil yapraklarının merkezinde pembe bir top oluşturan minik çiçeklerinin daha evvel kokusunu farkedememiştim. Bu sefer tesadüfen koklayınca çok hoş bir kokusu olduğu farkettim.

Bu güzel sukulentin en büyük düşmanı ise unlu bitler. Sık yaprak dizilişiyle unlu bitlere çok iyi bir evsahipliği yapıyorlar.

Eklenti 196252

Selen Hanım merhaba,
Crassula ailesinden ama cinsini bilmediğim sukulentim çok güzel büyüyor ve çoğalıyordu ama son günlerde boynunu büktü. Bende çok sıklaştı diye ayırdım. ama hala kendine gelmedi, normalmi başka bir sorunumu var bilemedim. Siz yardımcı olabilir misiniz_?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024