![]() |
|
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zenfree, senin aranjmanları gördükçe, biraz da yer kazanmak için bende toparlasam diyorum. 394 nolu mesajda arkada görünen tomurcuklu, sayfanın başlarındaki Sedum Burrito mu ? Mrmusti'nin son mesajlarındaki Sedum morganianum'a benzettim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sardunylarım, mavişim yine var. ![]() Kanepeleri dışarı atıyordum evet. ![]() ![]() ![]() Her akşam bir kaktüsü veya sukulenti seçip küçük bir tepsinin içine alıyorum ve salona getiriyorum. Bir elimde büyüteç, diğer elimde pc! İşin kötüsü önceleri evdekiler bu durumu yadırgardı. Şimdi onlara da sıradan geliyor. ![]() ![]() Mavişi kuşlar hiç rahat bırakmıyorlar. Geçen aylarda her akşam eve geldiğimde en az iki-üç filizi yerde buluyordum. Kuşları uzak tutmak için mavi suluk koydum saksıya. Bir de küçük biblo. Galiba faydası oldu. Artık kopmuş filiz görmüyorum. Bu nedenle çiçeklenmeyecekler diye endişelenmiştim ama tomurcuklar görünmeye başladı. ![]() Emektar sardunyam. Bosani adayı olabilir. ![]() ![]() Bu da çok güzel bir turuncu. İnanılmaz çok çiçekleniyor. Çiçek yapraklarındaki sarı kısımlar güneşin yansıması. Fotografta oynama yok, böyle çıkıyor. ![]() Terastakilere güneş fazla geliyor malesef. Gölge yapmaya çalışıyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yer kazanmak için bitkileri aynı saksıya toplamak güzel bir çözüm. Hem de çok hoş görünüyorlar. Ancak bir araya geldiklerinde keyfileri bozulur mu diye düşünemden edemiyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zenfree, Kaya saksına bayıldım çok güzel bitkileri aynı saksıda toplamak banada çok mantıklı geliyor, hem yer az tutuyorlar hemde çok hoş görünüyorlar. Yalnız sen ve cemonun dediği gibi bitki çoğaldıkça kayalar saksılar kayboluyor benim kaya bahçesi örneği gibi, kesmeye, sökmeye kıyamıyorum fakat kaya bahçem başka bir şey oldu bitki yoğunluğundan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili zenfree hepsi birbirinden güzel ellerinize saglık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Yaa ben sizin sayfanızı görmekten sakınır oldum, çünkü rüyalarıma giriyorlar, kaya saksınız mesela, muhteşem görünüyor, Ellerinize, emeklerinize, yüreğinize sağlık... Düzenleyen livadi : 20-06-2011 saat 20:41 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | ||
Ağaç Dostu
|
Sevgili Periş beğendiğine çok memnun oldum. Teşekkürler. ![]() Alıntı:
![]() ![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hepsi çok ama çok güzel ve özel, ellerine sağlık. Kutlarım. Kaya saksı çok güzel olmuş.Taşlar başka bir güzel oluyor.Her geçen zaman daha bir güzelleşiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Bir haftadır bitkilerimden uzaktaydım. Bir kaç tane kaktüsümün çiçek açmasını malesef kaçırdım. Ama Echinopsis subdenudata bize hoşgeldin sürprizi yaptı ve açtı. ![]() Kaktüsün gövdesi ile çiçek büyüklüğü o kadar orantısız ki, gerçeküstü bir tablo gibi izledik. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Kaybettik
|
Gerçekten çok küçücük bir kaktüste kocaman çiçekmiş salvador sevgili zenfree. Önce maşallah diyeyim nazarım değmez ama sonrada ben bu raflarda takılı kaldım diyeyim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Koklamadım deme sakın ![]() Bu türler değişik kokulara sahipler.Bazı türler sabah tekrar açıyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Moderatör
|
Sevgili zenfree ne kadar da güzel sıralamışsın bitkilerini. Zaten zevkini hep beğenirim. Mavişinin de maşallahı var. Sayılı kaktüsçülerin arasında seni de saymak çok keyifli oluyor, ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Merhaba sn. zenfree. Çiçekleriniz yine harika. Geçen gün bir türü araştırırken aşşagıdaki siteye rastladım. Sizler le de paylaşmak istedim. belkide görmüşşünüzdür ve uygun yermidir.Acaba foruma eklenebilir mi burdaki türler http://www.lapshin.org/succulent/fam...s=gen,Crassula Düzenleyen sevgice : 04-07-2011 saat 11:57 Neden: Açıklama eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe'ları HAZİRAN AYI'NIN BİTKİSİ ilan ediyorum. Zira çok güzel geliştiler. ![]() Daha önceki hali burda. Düzenleyen zenfree : 04-07-2011 saat 20:03 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sarıefe'nin sayfasında açtığı sergilere özendim. Ben de ilk temalı sergimi açmaya karar verdim. ![]() ![]() Serginin adı lütfen yanlış anlaşılmasın. Kaktüslerimin dikenlerinden söz ediyorum. Serginin teması dikenler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
e.subdenudata morado, red chief, s.burrito, sedum treleasei, spathulifolium purpureum |
|
|