agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)




Beğeni Düzeni4037Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-01-2010, 18:09   #151
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Hepsi de birbirinden güzel ama kalanşo arajmanındaki kırmızı yapraklı kalanşoya bayıldım süper görünüyor. Güle güle büyütün

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2010, 22:33   #152
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Sevgili Selenn, Hoşgeldin.Kalanchoe marmorata'nın yeni çıkan yaprakları beneksiz çıkıp sonra benekleniyormuş gibi geldi bana, Kalanchoe tubiflora ise en beğendiklerimden.

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2010, 23:26   #153
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sevgili günebakan, Kalanchoe longifolia güneşte ve soğukta çok güzel bir renk alıyor. Bu kırmızı-yeşil halini çok seviyorum.

Sevgili Güngör Hanım, haklısınız; marmorata'nın yeni çıkan yaprakları beneksiz çıkıyor. Güneşle beneklenmeye başlıyor. Yazın çektiğim fotoğrafındaki hali benekliydi. Soluk yeşil üzerindeki koyu benekleri çok güzel gözüküyordu. Yaza tekrar beneklenir umarım.

bb_re beğendi.

Düzenleyen selenn : 19-01-2010 saat 23:27 Neden: ilave
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2010, 22:38   #154
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 379
Net Ansiklopedisi

"1 aydır İstanbul'daydım ve açıkçası bana ilaç gibi geldi orada olmak. Meğer ne çok özlemişim. Tatil bitti, ailemden ayrılmak yine çok zor geldi ve döndük yine Almanya'ya.

Bu zaman zarfında siteden biraz uzak kaldım. Mesajlarınızı sağolsun teyzem bana iletti fakat cevap veremedim. Artık paylaşımlara devam edebilirim.

Sevgili kartalpin, öncelikle mesajınız beni çok mutlu etti ve gururlandırdı. Bu başlığı takip ettiğinizi ve beğendiğinizi biliyordum. Çok teşekkürler.

Daha evvel de bahsettiğim gibi kaktüs ve sukulentlere ilgim tamamen amatörce. Günden güne ne isterler, ne istemezler ama yanlış yaparak ama doğru yaparak doğruyu bulmaya çalışıyorum. Net ansiklopedi fikri çok güzel. Bahsettiğiniz paylaşımları sitemizin bitki veri tabanı olan agaclar.org adresinde yapabiliriz. Elimdeki kaynaklar doğrultusunda edindiğim bilgileri kaktüs ve sukulent türleri için bitki veri tabanımızda paylaşacağım. Şuana kadar malesef koşturmacalardan çok fazla ilgilenemedim fakat bundan sonra daha çok türe ait bilgileri paylaşmaya özen göstereceğim. Çok güzel bir veri tabanına sahibiz ve günden güne daha fazla bitki türüne ait bilgiye sahip olacağız."


Sevgili Selen Üstadım.
O halde siz benim teklifim için bir sayfa düzeni tasarımı düşünün . İlginizi amatörce olarak yorumlamışsınız ve ben iyi ki amatörce diyorum. Amatörce yapılan her iş kötü demek değildir. Tam tersi amatörce yapılan iş *gönül* ile "yürek" ile yapılır. Profesyonel-ce yapılan iş ise ticari kaygılar taşıdığı için satışa yönelik göz boyamaca eserleri oluyor.

Piyasada kaktüs ve sukulentler hakkında Türkçe eser malesef yok gibi.. Var olanlar da ilk okul seviyesinde bile değil. Diğer dillerde bol resimli kuşe baskılı eserler de epeyce pahallı oluyor. Bu açığı da sukulentlere gönlünü adayan, siz ve Z.dinçer gibi bilgi birikimine sahip üstadların kapatmasını diliyorum.

Bilirsiniz ben kaktüslerimin ansklopedik bilgileri ile ilgilenmem. Onlara verdiğim isimler ile bilirim onları. Ancak kaktüslerime douknmayı ve onların muhteşem mimarisini incelemeyi çok seviyorum. Bazen elimde büyültecim ile dakikalarca inceleyerek derin düşüncelere dalmayı hayal kurmayı seviyorum. Bu esnada birbirlerine benzeyen mimariler, ortak yanlar, dikenlerdeki benzerlikler, bazen "akaraba evliliği" izlenimini veren deformasyonlara da kafa yoruyorum. O zaman da alyor bir merak beni Bu sefer bilgisayarımın yanına koyduğum birkaç kaktüs ya da sukulenti yabancı sitelerdeki resimler ile karşılaştırarak merakımı yenmeye çalışıyorum.

Sevgili Üstadım, bu sitedeki sayflarda gerek siz, gerekse Sevgili Z. Dinçer den merakımı gidermek adına çok yararlandım. Sizlerin resimli sorular karşısında verdiğiniz sukulent isimlerini nette araştırarak bendekiler ile kıyaslayarak merakımı giderdiğim çok oldu. Özellikle sizln ve eşinizin çektiği kaliteli fotoğraflar da bir çeşit "bonus" oldu benim için (ki herkes aynı fikirdedir).

Bu sitede türkçe detay bilgiler(habitat, hastalık, bakım, üretme teknikleri vb) ve kaliteli fotoğraflar eşliğinde bir veri tabanı oluşturularak. Kaktüs ve Sukulent ansiklopedisi yapılması aklıma geldi. Eminim çok da ilgi görür. Ağaçlar netin sevgili yöneticileri de buna sıcak bakacaktır eminim.

Ama buna heves, yürek koymak ve Aşk gerek. Sizlerin de Sevgi dolu kocaman yüreği olduğu aşikar.

Bu digital ortamda hiç bir şey yok olmuyor. Sadece bizlerin değil torunlarımızın da yararlanabileceği bir sukulent-kaktüs hazinesi niye bırakmayasınız ?.. Bilgi ve Aşk kelimeleri yanyana gelince "imkansız" kelimesi sözlüklerde yer bulamaz.
Benimkisi nacizane teklif... Sevgiyle kalın

sumeyra47 beğendi.

Düzenleyen kartalpin : 21-01-2010 saat 22:43 Neden: harf hatası
kartalpin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 02:05   #155
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sevgili kartalpin,

Tekrar övgüleriniz için teşekkür ederim. Bitki veri tabanımızda yakın zamanda daha çok tür hakkında araştırma yapıp, bilgi paylaşacağım.

Haklısınız malesef ülkemizde kaynak sıkıntısı yaşıyoruz. Yabancı kaynakların sayısını ve niteliğini görünce de üzülmemek elde değil. Malesef kendi kaynaklarımın arasında sadece bir tane Türkçe yayın var, diğerleri yabancı kaynaklar. Umarım yakın zamanda kitaplıklarımızda kaktüs ve sukulentlerle ilgili daha bol kaynağa yer ayırma imkanımız olur.

Bitki veri tabanında en kısa zamanda kendi kitaplarımdan elde ettiğim bilgileri paylaşmaya özen göstereceğim.

Bu başlığı açarken amacım bende bu da var, şu da vardan öte birkaç bilgi verebilmek bunun yanısıra da fotoğraflar sayesinde kaktüs ve sukulentlerin aklımızın bir yerinde kalmasını sağlamaktı. Mesajınızla amacıma ulaştığımı görüyorum ve çok da mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.

Öneriniz ve beğeni mesajlarınız için sonsuz teşekkürler.

sumeyra47 beğendi.
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 18:06   #156
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Sevgili Selen acaba sizin oralarda bu kaktüsten bulunurmu
Echinocereus triglochidiatus

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 18:12   #157
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Sevgili selenn, burdaki bilgiler düşündüğünüzden fazla amacına ulaşıyor kendi adıma. Sevgiler.

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 12:24   #158
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ben de Selenn'deki bu kaktüs ve sukulent sevdasının ne derecede ileri olduğuna şahidim.
Her yeni bir şey bulduğunda yüzündeki sevinci görmelisiniz. Evlilik yıl dönümünde eşi tarafından hediye olarak kaktüs alıp da bu kadar sevinen bir kadın az olur tahminimce.
Ufak bebeğinden onları korumak için baş vurduğu yollar insanı şaşırtıyor. Canı sıkıldığında onu mutlu etmek kolay, hemen bir kaktüs satıcısına götürün, dünyayı unutur.
Benim kaktüsler ile pek ilgim yok ama zaman zaman onu memnun etmek için "aaa bu ne güzel bir şeymiş" dediğimde bana başlıyor bir yığın lâtince adlar saymaya (meğer onların hepsi bir kaktüse aitmiş) sonra da nasıl bakılır, üretilir anlatıyor da anlatıyor. O an o kadar mutlu oluyor ki tasavvur edemezsiniz.
Zaman zaman şöyle düşünüyorum " Selen narin, yumuşak sevecen çok cici bir kızdır, nasıl oluyor da bu dikenli ele batınca can yakan ve saatlerce iğnelertini çıkartmaya uğraştığınız bitkilerden bu kadar zevk alıyor?" (Şimdi bütün kaktüsçüler beni topa tutacak biliyorum ama lâtife yaptığımı da ilave edeyim de gönlünüz kırılmasın)
Ben sizleri; kaktüsçüleri, bonsaicileri de hepinizi çok seviyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 13:47   #159
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Sn Güler Hanım, mesajınız içimi ısıttı bu karda kışta. Bizde sizi seviyoruz.

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 14:38   #160
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Gerçekten de bu kaktüs sukkulent sevgisi bambaşka. Ben de öyle hiç bir şeyle kıyaslayamam bu güzel şeyleri. Eşim çok aradığım bir türü bulsa hediye etse, tüm altınlardan pırlantalardan daha değerli olur benim için de. Hele hele o çok sevdiğim türler çiçek açsa işte o an dünyanın en zengin insanı beni olurum... Halden anlar vaziyetinde hepinizi çok iyi anlıyorum...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 15:25   #161
Ağaç Dostu
 
Zühre Demir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 357
Galeri: 32
Bitkileriniz gerçekten mükemmel. Özellikle Sedum burrito'ya bayıldım. Ellerinize ve yüreğinize sağlık...

Zühre Demir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 22:11   #162
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 379
Güler hanıma;
Evlilik yıldönümünde eşine kaktüs hediye eden bir erkek, yüreğinde eşine karşı çok ama çok büyük bir aşk taşıyor demektir. Bu hediyeyi baş tacı eden kadın da sevdadan anlıyor demektir. Allah en az yüz yıl daha Selen kardeşime eşinden evlilik yıldönümlerinde kaktüs hediye almak nasip etsin..

Denizardacan beğendi.
kartalpin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 23:21   #163
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Sevgili Selen acaba sizin oralarda bu kaktüsten bulunurmu
Echinocereus triglochidiatus
Evet sevgili günebakan var))

Echinocereuslar arasında kıymetli bir tür. Kışa da oldukça dayanıklı olduğundan bahsediliyor ama bu hava şartlarında riske atmazdım. Bende yok ama kaktüs satışı yapan seralarda bulunabilir.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 23:22   #164
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman Mesajı Göster
Sevgili selenn, burdaki bilgiler düşündüğünüzden fazla amacına ulaşıyor kendi adıma. Sevgiler.
Çok teşekkürler. Bu da beni çok mutlu ediyor.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 23:26   #165
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ben de Selenn'deki bu kaktüs ve sukulent sevdasının ne derecede ileri olduğuna şahidim.
Her yeni bir şey bulduğunda yüzündeki sevinci görmelisiniz. Evlilik yıl dönümünde eşi tarafından hediye olarak kaktüs alıp da bu kadar sevinen bir kadın az olur tahminimce.
Ufak bebeğinden onları korumak için baş vurduğu yollar insanı şaşırtıyor. Canı sıkıldığında onu mutlu etmek kolay, hemen bir kaktüs satıcısına götürün, dünyayı unutur.
Benim kaktüsler ile pek ilgim yok ama zaman zaman onu memnun etmek için "aaa bu ne güzel bir şeymiş" dediğimde bana başlıyor bir yığın lâtince adlar saymaya (meğer onların hepsi bir kaktüse aitmiş) sonra da nasıl bakılır, üretilir anlatıyor da anlatıyor. O an o kadar mutlu oluyor ki tasavvur edemezsiniz.
Zaman zaman şöyle düşünüyorum " Selen narin, yumuşak sevecen çok cici bir kızdır, nasıl oluyor da bu dikenli ele batınca can yakan ve saatlerce iğnelertini çıkartmaya uğraştığınız bitkilerden bu kadar zevk alıyor?" (Şimdi bütün kaktüsçüler beni topa tutacak biliyorum ama lâtife yaptığımı da ilave edeyim de gönlünüz kırılmasın)
Ben sizleri; kaktüsçüleri, bonsaicileri de hepinizi çok seviyorum.
Ama neden böyle duygusal mesajlar yazıyorsun ki teyze)) Bak ağlayacağım şimdi, zaten çok uzaklardayım yapma bana bunu))

Şaka bir yana adam ne yapsın? Karısı kaktüs delisi olunca hediye sıkıntısı da kalmıyor. Alıyor bir dikenli geliyor eve. Bu da sanırım onun işine geliyor. Hediye seçme derdi de yok))
Hakkını yemeyeyim, Suat az uğraşmıyor benim kaktüslerimle. Toprak taşı, saksı al, saatlerce seralarda bekle. Bir de üstüne fotoğraf çek... (Sanırım onun halinden en iyi Oğuzcuğum anlar)

Sayın zuhredemir çok teşekkür ederim.


Sevgili İlkin'in de dediği gibi hakikaten ne pırlanta ne de başka birşey... En özeli benim için alınmış bir kaktüs ya da sukulent. Aynen mesajına katılıyorum sevgili İlkin.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 23:28   #166
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartalpin Mesajı Göster
Güler hanıma;
Evlilik yıldönümünde eşine kaktüs hediye eden bir erkek, yüreğinde eşine karşı çok ama çok büyük bir aşk taşıyor demektir. Bu hediyeyi baş tacı eden kadın da sevdadan anlıyor demektir. Allah en az yüz yıl daha Selen kardeşime eşinden evlilik yıldönümlerinde kaktüs hediye almak nasip etsin..
Çok teşekkürler sevgili kartalpin. İnşallah hepimiz sevdiklerimizle beraber uzun yıllar birarada oluruz.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 06:55   #167
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Selenn, annene bıraktığın kaktüsler çok güzeller sen hiç merak etme.
Arkadaşlar, Selenn Almanya'ya taşınırken kaktüslerinin çoğunu özel olarak taşıttı bayağı da yüklü bir taşıma parası ödedi. Ama bazı cinsleri o iklimin soğuğuna dayanamamış, burada kalanlar memnun mesut hayatlarını devam ettiriyorlar.
Annesi de kızının çiçekleri diye ne kadar yorgun olsa onları hiç ihmal etmiyor. Ablamın kaktüs sevdiğini hiç bilmezdim ama sanki selenn'i seviyormuş gibi neredeyse okşayacak onları.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 15:02   #168
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
2 gündür aralıksız kar yapıyor burada. Penceden gördüğüm manzarayı sizlerle paylaşmak istedim.

Name:  IMG_1303.jpg
Views: 1801
Size:  40.1 KB

Name:  IMG_1318.jpg
Views: 1776
Size:  42.1 KB

Name:  IMG_1320.jpg
Views: 1792
Size:  55.2 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 15:26   #169
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Böyle bir havada Aloe dumetorum'un çiçeği insanın içini ısıtıyor.

Türkiye'den döndüğümde bu Aloe beni çiçek tomurcuğuyla karşılamıştı. Tam açmasını bekleyemedim, güzel rengini paylaşmak istedim.

Aloe türüne ait 400'den fazla cins bulunuyor. Aloeler dona son derece duyarlılar. Bu sebeple şimdilik ev içerisindeler. Haworthialara nazaran Aloe türü daha bol güneş seviyor. Aydınlık bir yerde çok keyifli gelişip, yanlardan verdiği yavrularla ürüyor.

Yaz aylarında sulama düzenli iken kışın su konusunda biraz dikkatli olmak gerekli. Yaz aylarında bellii aralıklarla kaktüs besini takviyesi gelişmelerine destek oluyor.

İyi direnajlı toprak tüm sukulentlerde olduğu gibi dikkat edilmesi gereken bir husus.

Sıcak iklimlerde bahçede direkt toprağa dikilip yetiştirildiği gibi bizim iklimimiz için en uygunu saksıda yetiştirmek. Yazın bol güneş alan bir noktada bahçede de saksı ile hoş durabilir.

Aloe dumetorum'un yapraklarındaki beyaz lekeler oldukça dikkat çekici. Güneş görmesine bağlı olarak da yaprak renkleri kahverengileşebiliyor. Yayvan rozetleri ile Aloe'nin güzel bir cinsi...

Name:  IMG_1312.jpg
Views: 1900
Size:  30.4 KB

Name:  IMG_1317.jpg
Views: 1982
Size:  60.1 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 18:24   #170
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Hepsi de çok güzel görünüyor . Güle güle büyüt sevgili Selen.

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 18:50   #171
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Ben bunları görmemişim, ne zaman eklediniz selen hanım?

Tabii ya! Saat 16.00 Almanya saati ise, mesai sonrası eve dönüş yolunda idim. Öyle dimi selen hanım. Almanya saati olmalı. Yoksa kaçırmamam gerekiyordu. Çünkü Türkiye saati ile 17.00 a kadar fırsat buldukça kaktüs ve sukulentler sayfasında gezinti yapıyordum.

İkinci fotoğrafta yanında minicik yavrusu olan alacalı sukulent (aloe ... olabilir) güzelmiş. Yani hepsi güzelde ben daha çok onu beğendim. Bence çiçek açanın çiçeği; kendisinden daha güzel.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 23:48   #172
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
selenn Aloe dumetorum'un çiçeği çok güzel. Arajman da çok hoş olmuş.
Kar manzarası çok güzel. Buralar da kara hasret kaldık. Kar tatili için bebeklerimin biraz daha büyümesini bekliyorum. Çok özlemişim.

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2010, 00:32   #173
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sevgili lale76,
Kar manzarası hakikaten çok güzel. Benim de oğlum 2 yaşında mümkün olduğunca dışarı çıkıyoruz. Ufakken sanırım çok koruyucu davrandım baktım ki çok sık hastalanıyor şimdi biraz daha rahatım. Her duruma alışması anlamında biraz rahat olmaya çalışıyorum. Sizin de bebekleriniz sağlıkla büyüsünler eminim karın keyfini doya doya yaşarsınız.

Sevgilerimle.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2010, 00:35   #174
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Teşekkürler günebakan.

Sevgili skaraca,

Aslında bir saat geriyiz biz Türkiye saatinden fakat mesajım Türkiye saatiyle zamanlandırılıyor forumda. O minik Aloe planifolia. Alacalı hali çok hoş değil mi? Çok ufak şimdilik, bakalım ne zaman gelişmeye başlayacak...

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2010, 01:36   #175
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Echeveria Perle von Nürnberg - Sedum pilosum;

Kaktüs ve sukulentlerimi yetiştirirken onları geliştirip büyüttüğüm gibi kimi zaman da kayıplar verebiliyorum. Elbette kaybettiğimde çok üzülüyorum fakat bunların hepsi birer tecrübe aslında. Nerede neyi yanlış yaptığımın farkına varmam açısından yararlı da oluyor diyebilirim.

Bu iki türü aynı saksı içerisinde iken kaybettim. Hatam ise sanırım kullandığım hazır kaktüs karışımının kalitesiz olmasından kaynaklanıyor. Aslında bilinen ve çiçek satışı yapan marketlerde sık kullanılan bir ürün olmasına karşın ben memnun kalmadım. Toprağın kalitesi ve direnajı çok önemli bir husus hakikaten. Bu bahsettiğim toprakta ilk gözlemlediğim sorun suyu alta iletmemesi oldu. Sulamanın ardından suyu direnaj deliklerinden süzdürmeyen bir yapısı vardı. İçine bir miktar da çakıl taşı kattıysam da bitkiye zarar vermesine engel olamadım.

Sonuç 2 kayıp bitki oldu. Şimdi mümkün olduğunca hazır kaktüs topraklarından kaçınıyorum...


Echeveria Perle von Nürnberg'in lila-mor rengi benim en çok hoşuma giden özelliği. Bol güneşli yerlerde çok keyifli yetişiyor. Direkt güneşten korumak gerek fakat aydınlık bir mekan olmazsa olmazları.

Crassulaceae familyasından ve Meksika kökenli bir tür. Çiçeklenme zamanı yaz ayları ve lilaya çalan pembe tonlarındaki çiçeğinin merkezi sarı renkli.

Dona karşı toleranslı, su ihtiyacı kışın oldukça az ve yaz aylarında hava sıcaklığıyla orantılı olarak su miktarını arttırmak gerekiyor.

Echeveria Perle von Nürnberg; Echeveria gibbiflora 'Metalica' ve Echeveria elegans'ın çaprazlamasından oluşan hibrit bir tür.

Name:  IMG_9244 (600 x 400).jpg
Views: 1760
Size:  45.7 KB

Name:  IMG_9248 (600 x 400).jpg
Views: 1778
Size:  31.8 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2010, 02:22   #176
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Merhaba selenn,
Almanya'd da kaktüs ve sulukentlerinizi konuşturuyorsunuz. Pencereden görülen manzaranız hiçte fena değil. Nasılsınız? Herhalde oralara yavaş yavaş alışmışsınızdır.
Tabii ki biraz da Güler abla zorluk çekiyor. Daha sizler gelmeden torunu beklemeye başlıyordu.
Hepinize iyi günler, mutluluklar ve sağlık diliyorum. Kendinize iyi bakın. Eşinize de sevgi ve saygılarımı iletin lütfen.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2010, 06:04   #177
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Echeveria Perle von Nürnberg , ben size demedim mi?
Selenn'e bu ne diye sorduğumda bir yığın isim sayıyor diye. İşte bu da bir çiçek adı.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2010, 00:23   #178
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Cumhur Bey merhaba,

Artık alıştım fakat teyzeme olduğu kadar bana da çok zor geliyor uzakta olmak. İşte kaktüs ve sukulentlerle avunup duruyorum)

Teyze ama adı bu ne yapayım)

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2010, 02:50   #179
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İzmir-Bayraklı
Mesajlar: 1,483
Galeri: 15
Sayın selenn,
Sizin bitkilerinizinde ne kadar güzel olduğunu görmekten mutlu oluyorum. Bu zevk hiçbir şeye benzemez değil mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Echeverialar ve Kaktüs ve Sukulent Yarışmasına katıldığım aranjmanımın son halleri;

Eklenti 122466

Eklenti 122467

Eklenti 122468

mrmusti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2010, 14:28   #180
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
Sevgili selenn; Allah bağışlasın. Rahat olma konusunda çok haklısın.

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024